top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Ruha le, mell be, majd hidegzuhany...

Vannak szívügyek, melyek időről-időre előkerülnek itt az Anyás-Apáson. Ezek között van az is, hogy minden létező módon igyekszünk felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. És mi lehetne hatásosabb és motiválóbb, mint olyan valakinek a története, aki éppen annak köszönheti a korai diagnózist és ezzel az eredményes kezelés reményét, hogy komolyan vette és veszi a szűrővizsgálatokat, és nem keresett ezer kifogást, miért bliccelheti el az éppen aktuális megjelenést a szűrésen.

Olvassátok el Katalin történetét és gondolatait! Utána böngésszetek bátran a témába vágó cikkek linkjei között az oldal alján! Ja, és a legfontosabb: szívleljétek meg Katalin tanácsát!

 

A szűrővizsgálat fontosságára szeretném felhívni a figyelmet, a saját példámból okulva és bízva abban, hogy komolyabban veszik nőtársaim a szűréseket. Megosztom, mert tanulságos.


Az éves szűrővizsgálataimra mentem idén május 23-án, következett a mammográfiám. Ruha le, mell be, majd hidegzuhany:

"Önnek apró mikroszemcsék vannak elszórtan az egész mellében, és egy nagyobb területen már a tejcsatornákból kilépve is."

MR, biopszia.


Sem az ultrahang nem mutatta ki, sem tapintással nem volt érezhető.


Alattomos.


Sebészet. Ha rossz lesz a szövettan, akkor kezelések és a mellem "kuka", ha jó lesz az eredmény, kezelés nélkül akkor is el kell búcsúznom a mellemtől, mert ez már egy rákmegelőző állapot ami bármikor beindulhat, ezért elővigyázatossagból leveszik a mellem.


42 éves 2 gyermekes édesanya vagyok, akinek semmilyen tünete nem volt.Csak a felelősségtudatomnak és a mammográfiának köszönhetem, hogy időben vagyok.


Ne hezitáljatok!!!!

Jó egészséget mindenkinek!


Fotó: Dreamstime


Vendégszerzőnk cikkét olvastad.


Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page