top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

John Travoltától másodszor vette el a mellrák a szerelmét

Az elmúlt napok híre volt, hogy 57 éves korában mellrákban elhunyt John Travolta felesége, Kelly Preston. A család soha nem csapott nagy hírverést Kelly betegségének, és azt talán még kevesebben tudják, hogy nem Kelly volt az első nő, akit a mellrák rabolt el John Travolta mellől.

A cikk végén megtalálod az Anyás-Apás mellrákkal és mellrákszűréssel foglalkozó legfontosabb korábbi cikkeinek a linkjét. Remélem, a történet elég motivációt ad arra, hogy időpontot kérj a régóta halogatott szűrővizsgálatra. Most.

 

Néhány nappal ezelőtt John Travolta közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy július 12-én mellrákban elhunyt felesége, az 57 éves színésznő, Kelly Preston. A 66 éves híresség ezt írta Instagram-oldalán:

„Nehéz szívvel tudatom mindenkivel, hogy gyönyörű feleségem kétéves küzdelem után elveszítette a csatát a mellrákkal szemben. Bátran harcolt, sokak szeretetétől támogatva. Családom és én örökké hálásak leszünk az orvosoknak és mindenkinek, aki szeretetével mellettünk állt. Soha nem felejtjük el Kellyt, ahogyan szeretett és élt. A gyerekekkel együtt mindannyiunknak kell egy kis idő, míg feldolgozzuk a veszteséget, ezért előre is elnézést kértek, ha most egy darabig nem hallotok felőlünk.”

Kelly lánya, Ella is gyönyörű szavakkal emlékezett meg az édesanyjáról a közösségi oldalán:

„Soha nem ismertem nála bátrabb, erősebb, szebb és szeretetteljesebb nőt. Szerencsés, aki ismerhette őt, és aki valaha is találkozott vele, egyetért abban, hogy ragyogása és fénye soha nem halványult el, és boldoggá tett mindenkit maga körül. Köszönöm, hogy itt voltál nekem. Köszönöm, hogy szerettél. Köszönöm, hogy segítettél és jobb hellyé tetted ezt a világot. Megszépítetted az élete, és tudom, hogy ez eztán is így lesz. Anya, nagyon szeretlek.”

Kevesebben tudják, hogy John Travolta korábban már egy másik szerelmét is elveszítette mellrákban. Az akkor 18 éves Travolta az 1970-es évek elején ismerkedett meg 23 évvel idősebb szerelmével, Diana Hyland színésznővel, aki az anyját játszotta egy tévéfilmben.

„Senkit nem szerettem nála jobban korábbi életemben – nyilatkozta a People magazinnak Travolta 1977-ben. – Előfordult már korábban is, hogy azt éreztem, hogy szerelmes vagyok, de az nem volt szerelem. Már az első pillanattól fogva elvarázsolt.”

Ettől fogva a pár a nem megszokott életkori különbségek ellenére elválaszthatatlan volt, és éppen azt tervezték, hogy kapcsolatukat eggyel szorosabbra fűzik, amikor az orvosok Dianánál mellrákot diagnosztizáltak, és 43 éves korában ő is csatát vesztett a mellrákkal szemben.

Egy férfi. Két nő. Két szerelem. Két halál. Mellrák.

Bár a fenti történetből nem úgy tűnik, de a mellrák nem egyenlő a halálos ítélettel

Van olyan, hogy a csillagok szerencsétlen együtt állása miatt valakit kétszer is azzal sújt a sors, hogy ugyanúgy veszítse el a szerelmét. De egyáltalán nem törvényszerű, hogy neked, nekem, neki, bárkinek mellrákban kelljen meghalnia.

Ma már korszerű szűrővizsgálat áll rendelkezésre a mellrák korai diagnosztikájára. Korai felismerés esetén pedig a túlélési esélyek jelentősen javulnak, és manapság már akár végleges gyógyulás is elérhető. Ehhez persze az kell, hogy rendszeresen eljárj mellrákszűrésre, és rendszeresen végezz önvizsgálatot is.


Az Anyás-Apás mammográfiával foglalkozó korábbi cikkeiért ide kattints!


Ha a mellrákkal foglalkozó korábbi cikkeket keresed, akkor ide kattints!


Ha a téma egy specifikus aspektusáról szeretnél részletesebben olvasni, akkor a jobb felső sarokban lévő keresőablakba írd be a keresett kifejezést!


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page