top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Menekülj a bántalmazó kapcsolatból!

Amikor a csalási erőszak és a bántalmazó kapcsolatok kérdése előkerül valahol, megszólal az egyik és a másik oldal is. Az egyik oldal nem érti, hogy a bántalmazott fél, aki többnyire a nő, miért nem lép ki a mérgező és bántalmazó kapcsolatból. A másik oldal pedig azt bizonygatja, hogy ez nem is olyan egyszerű, ahogyan kívülről látszik. Én, korábbi érintettként is, azt gondolom, hogy érthető vagy nem érthető, ha valaki évekig, sőt sokszor évtizedekig egy ilyen bántalmazó kapcsolatban ragad, azt a bizonyos lépést senki nem tudja megtenni helyette.


A napokban olvastam a neten Raechelle Chase fitnesz influenszer és testépítő váratlan és egyelőre megmagyarázatlan haláláról, öt gyermeket hagyott hátra. De mégsem a tragikus apropó okán gondoltam, hogy írok róla, hanem azért a néhány mondatért, amit a korábbi férjével való bántalmazó kapcsolatból kilépve fogalmazott meg.

 

De ki is volt Raechelle Chase?

Raechelle az elmúlt években fitneszmodellként és influenszerként dolgozott, online fitneszedzéseket tartott több mint 1,4 millió követőjének a Facebookon. Halála után legidősebb lánya, Anna elmondta, hogy édesanyja sokat áldozott azért, hogy gyermekeinek jó életet biztosítson, és minden kitűzött célt sikerült is elérnie.

"Támogató volt, jószívű, és mindig a legjobb tanácsokat adta nekünk. Hihetetlenül ambiciózus nő volt, aki világszerte emberek millióit inspirálta. Hatalmas űrt hagyott a szívemben a halála."

És akkor most arról, amiért fontosnak tartottam, hogy ti is ismerjétek őt.

2016-ban Raechelle nyilvánosan vallott arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett egy "mérgező és bántalmazó" kapcsolatból való kilépése után, miután elvált férjétől, Chris Chase-től. Chris 10 évre börtönbe került, miután 2012-ben letartóztatták, mert szerepet játszott egy ecstasyra hasonlító, úgynevezett "dizájner drog" terjesztésében Új-Zélandon.

"A kapcsolat, amelyben oly sokáig éltem, sok mindent megtanított nekem arról, hogy mit nem akarok és mitől kell távol tartanom magam. Nemcsak én szenvedtem, hanem az egész családom. Szóval ha tudod, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz, és nincs bátorságod lépni, tedd meg a gyerekeidért!"

Bogi


Ezek is érdekelhetnek:



0 hozzászólás
bottom of page