top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Ékszer anyatejből? Hát az meg mi? És miért?

Nem kérdezem, hogy szerinted miből készült ennek a gyűrűnek az egyik köve, mert a címben már lelőttem a poént: igen a fehér kő anyatejből készült. Ám ennél sokkal érdekesebb, kinek jut eszébe pont ebből a szokatlan „alapanyagból” gyűrűt, fülbevalót vagy medált készíteni. És leginkább miért?

A Boob Bling (magyarul talán ciciékszernek lehetne fordítani) kitalálója, Lauren Devin azt mondja, hogy eredetileg saját anyaságát szerette volna megünnepelni egy ilyen ékszerrel, és először nem is gondolt arra, hogy ez akár üzlet is lehet.

 

A 37 éves Lauren Devine egy skóciai kisvárosban él, a Boob Bling nevű vállalkozás kitalálója és társtulajdonosa. Először azért jutott eszébe, hogy anyatejből kellene ékszereket készíteni, mert szerette volna meglepni saját magát valami széppel azért, mert hatalmas teljesítménynek érezte, hogy két gyermekét összesen négy éven át szoptatta.

„Összesen négy éven át szoptattam. Kemény menet volt. Állandó szolgálat a hét minden napján 24 órában. És ha szoptatsz, akkor még csak a férjedet sem tudod megkérni, hogy időnként ő is vegye ki a részét az éjszakai etetésekből. Úgy éreztem, megérdemlek valami szépet annak emlékére, amit teljesítettem, de sehol nem találtam olyat, ami kielégítette volna az ízlésemet.”

Eredetileg nem is remélte, hogy erre lehet kereslet, és akár üzlet is lehet belőle.


Üzlettársával, Victoria Bradley-vel fejlesztették ki a módszert, amivel az anyatejből szilárd anyagot tudnak előállítani, ebből pedig ékszereket készíteni. A két kísérletező anya „boszorkánykonyhája” Victoria konyhája volt.

„Nem egyszerűen medálokat készítünk, melyekbe egy kis anyatejet zárunk, hanem egy pasztaszerű anyagot állítunk elő az anyatejből, aztán két hétig várunk, amíg kikristályosodik. Aztán porrá törjük és ebből az anyagból formáljuk meg a köveket.”

Ehhez 5 milliliternyi anyatejet kérnek a megrendelőktől, hogy aztán pár hét elteltével szállíthassuk számukra az egyedi ékszereket.


Manapság körülbelül 20 megrendelés érkezik hozzájuk havonta. Azt mondják, nem mindig az anyák rendelnek maguknak, sokszor az apukák lepik meg párjukat egy ilyen gyűrűvel vagy nyaklánccal.

„Gyakran kapunk megrendeléseket olyan férfiaktól, akiknek a párja szoptatta gyermeküket. Ezzel akarják megünnepelni, hogy az anyák milyen csodálatosak, erősek és kitartóak.”

Te szeretnél egy ilyen ékszert? Vagy azért a kb. 50 ezer forintért, amennyibe kerül, inkább valami más ajándékot kérnél?



Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page