top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Varázslatos gyermekfotók Csodaországból – fotósorozat

Frissítve: 2022. jan. 30.

Ha már régebb óta olvasod az Anyás-Apást, akkor hamar észrevehetted, hogy a tartalmak a hasznos, az érdekes és a szép hármasára épülnek, természetesen kiemelt hangsúllyal a szakmailag hiteles, megbízható, ugyanakkor érdekes, közérthető és olvasmányos formában megírt egészségügyi témákra. Mostanában már nagyon sok hasznos információt olvashattál az oldalon, érdekességek is voltak bőven, úgyhogy most jöjjön egy kis szépség.

Hoztam néhány fotót, melynek készítője igyekszik fényképein megjeleníteni azt a mesés és álomszerű a világot, ami igazán csak a gyermekkornak a sajátja, és amit jó lenne minél tovább megőrizni felnőttként is. Iwona Podlasinska két gyermeke születése után váltott, építészetről fotózásra, ezzel megvalósítva régi álmát.

 

„Két kisgyermek édesanyaként évekig nagyon sok éjszakát nem tudtam átaludni. Ilyenkor néztem gyermekeim arcát a holdfényben, és közben megalkottam a magam képét a gyermekkor álomvilágáról. Ezek az éjszakák ihlették varázslatos gyermekfotóimat. Sok más anyához hasonlóan gyermekeim megszületése után kezdtem igazán érdeklődni a fényképezés iránt. Akkoriban azonban teljes munkaidőben építészirodában dolgoztam, ezért csak hétvégén és esténként tudtam fotózni őket, és a kész fotókat éjszakánként szerkesztettem. És az éjszaka sötétjében az álomszerű fotók életre keltek, nagyon is valóságosnak tűntek. Az ötletek, amiket aztán a fotókon megvalósítottam, éjszakánként valahol az álom és az ébrenlét határán jöttek. Ilyenkor még nem a pontos beállításokat láttam magam előtt, sokkal inkább érzések és hangulatok voltak azok, melyek később a gyermekeimről készült fotó kban öltöttek testet.”

A varázslatos hangulatú gyermekfotókból egy szép válogatást az alábbi képgalériában találsz (a kis képekre kattintva nagyobb méretben is megnézheted őket):


A sorozat többi darabjáért ide kattints!


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Más témákban is nézegethetsz gyönyörű fotókat az Anyás-Apáson:


bottom of page