top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Retro apukák retro fényképeken – sok fotóval

Ma megint nem hoztam semmi „okosságot”, „csak” néhány retro fotót a Bored Panda oldalról. Retro fotók retro apukákról. Kattintgasd végig a képgalériát, aztán görgess lejjebb, mert felhívom a figyelmedet az Anyás-Apás néhány korábbi cikkére apákról, apukákról, papákról, apucikról, édesapákról – és persze „mostoha”apákról és nagypapákról is.


De előbb nézegess bájosan esetlen retro fotókat! (A képkockára kattintva nagyobb méretben is megnézheted.)

 


És akkor most néhány korábbi cikk apaság témájában:


Egy pár alig néhány nappal első gyermekünk megszületése előtt komolyan összekülönbözött egymással. Az ok: a férfi munkahelyi kötelezettségeire hivatkozva kijelentette, hogy nem tud ott lenni a felesége mellett a tervezett császármetszésnél. Pedig többszörösen bebizonyosodott, hogy pótolhatatlan az a lelki támasz, amit az apák tudnak nyújtani párjuknak a szülés során.


Bár mostanában egyre több szülő vallja azt, hogy le a sztereotípiákkal, sehol nincs az megírva, hogy a kisfiúk csak traktorokkal játszhatnak, a kislányok pedig csak babázhatnak, azért nem jött még el a szép új világ, vannak ebből konfliktusok bőven. Egy anya például abban kérte ki a többi kommentelő véleményét a Mumsnet oldalon, mit tegyen, ha a férje kerek perec megtiltotta, hogy „lányos” játékot vegyen a kisfiuknak ajándékba.


Egy suli által kiplakátolt szöveg erősen megosztotta a szülőket. Ezen az iskola vezetése arra kéri a szülőket, hogy legalább akkor ne temetkezzenek a telefonjukba, amikor a gyerekeikért jönnek. Mások szerint nem jó irány, ha az iskola bűntudatot akar kelteni a szülőkben, mert nagyon sokan vannak, akik kénytelenek fogadni a munkájukhoz kapcsolódó hívásokat, érkezzek azok bármely időpontban, akár akkor is, amikor éppen a gyerekükért mennek a suliba.


Egy apa hatalmas vitát robbantott ki a neten, amikor beszámolt a mostanra állandósult vitákkal a feleségével amiatt, hogy a nő elvárná, hogy a home office ideje alatt a férje jobban vegye ki a részét a gyerek körüli teendőkből. Ő viszont úgy gondolja, hogy attól még, hogy otthonról dolgozik, semmivel sem kell jobban belefolyni az otthoni dolgokba, mintha reggel elmenne a munkahelyére, késő délután pedig hazatérne.


Hat sajátos nevelési igényű gyermeket fogadott örökbe egy egyedülálló férfi. „Soha nem akartam biológiai apja lenni egyetlen gyermeknek sem, mert hiszem, hogy szülőnek lenni sokkal többet jelent, mint gyermeket nemzeni” – vallja.


A történet egy anyáról szól, aki megtiltotta kisfiának, hogy átjárjon a legjobb barátjához, ám ennek valódi okát nem árulta el neki. A legjobb barát egyik apukája azonban felvilágosította a gyereket, hogy az anyukájának azzal van problémája, hogy meleg párként nevelnek gyermeket.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page