top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Fájdalom, könnyek, vér, boldogság - díjnyertes szülésfotókon

A családi fotók a legtöbb családban a féltve őrzött kincsek közé tartoznak, melyeket nem mutatunk meg akárkinek, csak azoknak, akiket erre a hatalmas bizalomra érdemesnek tartunk. A szülésfotók ezen belül is egy különösen intim műfajt képviselnek, hiszen a szüléstörténet és az ezt dokumentáló fotók minden család legbensőbb pillanatai, amit nem osztunk meg idegenekkel - bár az internet mai, túlságosan kitárulkozó világában talán már ez az állítás sem állja meg a helyét, sajnos.

Most azonban mégis szülésfotókat mutatok. No, nem a két lányom születését tárom ország-világ elé, hiszen az nálunk is féltett kincs, ami csak a miénk. Volt azonban egy verseny, ahol hivatásos fotósok versengtek a legjobbnak tartott szülésfotóikkal.

 

Van a szülésfotósoknak egy nemzetközi szervezete is (International Association of Professional Birth Photographers), mely évente versenyt hirdet, ahová a világ minden tájáról érkeznek szebbnél-szebb, meghittebbnél meghittebb, érdekesebbnél is érdekesebb szülésfotók. Az idei verseny eredményhirdetése február elején volt, ahol Vajúdás, Szülés, Szülés után, A szülés apró részletei és Az első 48 óra kategóriájában hirdettek győztest.

A zsűri kiemelte, hogy az elbírálás során nagy hangsúllyal esett latba a technika, a fények, a kompozíció, az emocionális hatás, a kreativitás és a történetmesélés. Hiszen a szülés gyönyörű, ugyanakkor nagyon is valóságos összevisszaság.


Az Anyás-Apás szülés témájában megjelent összes cikkéért ide kattints!


A verseny legszebb fotóiból hoztam válogatást: először a fődíjas fotó, az alatta lévő képgalériára kattintve pedig a többi díjazott fotóban gyönyörködhetsz.






És ha még ez sem elég, akkor ide kattintva apás szüléseket mutatok, ide kattintva pedig olyanokat, ahol a leendő nagymama volt a lelki támasz a nehéz órákban.


Forrás: Huffington Post


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:



0 hozzászólás
bottom of page