top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Kisgyerekkel ugyanúgy sorba kell állni, mint bárki másnak?

Egy anyuka a Mumsnet oldalon írta meg a repülőtéren szerzett kellemetlen tapasztalatait. A poggyászfeladáskor egy másik anyuka tanácsára a sor elejére ment három hónapos babájával, ami igen heves ellenérzést váltott ki a többi utasból, akik szerint létezik olyan, hogy turistaosztály, de olyan nem, hogy bébiosztály, úgyhogy álljon szépen vissza a sor végére.

Azt kérdezte a többi kommentelőtől, vajon „a szülőknek ugyanúgy sorba kell-e állniuk, mint bárki másnak”.

 

Kisgyerekkel repülni rémálom lehet. Az utastársak szerencsére többnyire empatikusak és segítenek, amiben tudnak. Vagy legalább elviselik a repülőgépen ordító gyereket. Egy anyukát azonban megróttak azért, mert szerintük túlságosan messzire ment, amikor a poggyászfeladásnál a hosszú sor elejére állt három hónapos babájával. Nem gondolta, hogy ezzel bármilyen szabályt sért, hiszen egy szintén babával utazó másik anyuka javasolta neki, hogy őt a személyzet egyik tagja a sor elejére invitálta, és csatlakozzanak hozzájuk.


Ez azonban felháborította a többi utast, ezért az anyuka a Mumsneten írta meg a történetet azt kérdezve, hogy tényleg megengedhetetlen volt-e, amit tett. Azt is elmagyarázta, hogy ez volt az első közös repülésük a férjével és a babájukkal, a családjukat indultak meglátogatni.

„Foglaltunk elsőbbségi beszállást, fizettünk az ülőhelyválasztásért, szóval igyekeztünk mindent megtenni, hogy minél kevesebb legyen a stressz utazás közben. A poggyászfeladásnál azonban az elsőbbségi beszállásnál is rémesen hosszú volt a sor, aminek be is álltunk a végére. De jött egy másik anyuka, aki azt mondta, hogy nyugodtan beelőzhetjük a sort, amit örömmel vettünk, mert a baba kezdett kicsit türelmetlenkedni. Ez azonban feldühített néhány embert a sorban, akik szabályosan kiabálni kezdtek velünk, hogy ez így nagyon nincs rendben, és hogy nincs olyan, hogy babaosztály. Ez azért volt meglepő, mert a repülőtéren egyébként mindenhol máshol, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál is kedvesen előreinvitáltak bennünket a személyzet tagjai.”

Az anyuka azzal zárta, hogy a kommentelők véleményét szeretné kikérni azzal kapcsolatban, hogy csecsemővel be lehet-e előzni az egész sor. A kérdése az volt, hogy „a kisgyerekes szülőknek ugyanúgy sorba kell állniuk, mint bárki másnak”.


A kérdésére azonban nem kapott egyértelmű választ, mert a poszt eléggé megosztónak bizonyult: igen eltérő vélemények fogalmazódtak meg arra vonatkozóan, mi a helyes eljárás egy ilyen szituációban.

Voltak sokan, akik szerint egy kisbaba elegendő indok arra, hogy ne kelljen végigállni a hosszú sort, míg mások ezzel nagyon nem értettek egyet.

Egy kommentelő szerint az rendben van, ha a sorban előtted álló felajánlja neked a helyét, és helyet cseréltek. De ezen kívül:

„Rohadtul dühös lennék, ha csak azért tolakodnál a sor elejére, mert gyereked van.”

Egy másik kommentelő ugyanígy gondolta:

„Ha a személyzet előrehív vagy bemondják, hogy a kisbabával utazók előre mehetnek, az természetesen rendben van. Ha valaki maga elé enged, az is rendben van. De semmilyen más esetben nem megengedett.”
Valaki úgy vélekedett, hogy az nem előretolakodás, ha a személyzet hívja előre a kisgyerekes szülőt.
„Ez nem olyan, mintha a többi utast könyökkel félrelökve a sor elejére tolakodnál.”

Egy másik kommentelő azonban felhívta a figyelmet arra, hogy itt nem a személyzet hívta előre, hanem egy teljesen random másik kisgyerekes anyuka, ami nem ugyanaz.


Jártál már így? Engedtél már előre kisgyerekes szülőket a sorban? Te hogyan oldanád meg?


Fotó: Dreamstime


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page