Keresési eredmények

161 találat

 • 6 tévhit a szoptatásról – tanácsok szakértőktől kismamáknak

  Nincs ez máshogy a szoptatással sem. „Szoptatás előtt fertőtleníteni kell a mellet!” Ezek is érdekelhetnek: Szoptatás miatt zárva! Szoptatás kontra tápszer – társadalmi elvárásokról és lelki nyomásról 7+7 (tév)hit a szoptatásról – itt Ne viccelődj a szoptatási statisztikákkal!

 • Szoptatás miatt zárva!

  Fotó: Facebook #szoptatás Szerző: Dr.

 • Nem tilos a védőoltás a szoptatás alatt sem

  Sokszor felmerül a kérdés azzal kapcsolatban, mit lehet és mit nem a szoptatás alatt. Bebizonyosodott, hogy egyik rutin védőoltás (MMR, Di-Per-TE, influenza, bárányhimlő, HPV stb.) sem ellenjavallt a szoptatás Himlő elleni védőoltás nem adható a szoptatás alatt, és az adenovírus 4-es és 7-es típusát tartalmazó Eidelman, azt írja, hogy nemcsak hogy ártalmasak a rutin védőoltások a szoptatás alatt, ha nem előnyösek Forrás: Breastfeeding Medicine #szoptatás #védőoltás Szerző: Dr.

 • A tápszer nem a szoptatás ellensége ám!

  A szoptatásra sem. Vagyis ha egyszer tápszert adunk a babának, akkor örökre lőttek a szoptatásnak. A mostani adatok szerint hosszabb távon akár még segítheti is a szoptatást, ha néha és indokolt esetben , akik a rákövetkező hónapban kitartanak a szoptatás mellett. #tápszer #szoptatás #anyatej Szerző: Dr.

 • Szoptatás kontra tápszer – társadalmi elvárásokról és lelki nyomásról

  Az alábbi cikk látszólag a „szoptatás vagy tápszer” vitáról szól. Pusztán arról van szó, hogy sokszor érzem a szoptatás melletti propagandát erőszakosnak, ellentmondást A szoptatás normának tekintése hatalmas és csodálatos dolog. csak a szoptatás a legjobb a babának?” Legyen norma a szoptatás, egyetértek. De legyen elfogadott norma a tápszer is.

 • 7+7 (tév)hit a szoptatásról – itt az első 7

  A szoptatás némi gyakorlást és időt kíván mind a mamától, mind a babától. A szoptatás fájdalmas, és elkerülhetetlen a mellbimbók kisebesedése. jön a szoptatásba. A melleket minden szoptatás előtt le kell mosni. Nincs szükség arra, hogy a melleket minden szoptatás előtt lemossuk.

 • Még mindig zaklatnak, ha nyilvánosan szoptatok

  Bár úgy tűnik, hogy a nyilvános szoptatás egyre inkább elfogadottá válik, egy most közzétett felmérés Személyes véleményem, hogy az elfogadást a kellő diszkrécióval történő nyilvános szoptatás segítené, a nyilvános szoptatás mielőbbi elfogadtatására. helyre szoptatási időben is. A nyilvánosan szoptató anyák 24 százalékát kérték már meg, hogy szoptatás közben takarja el a mellét

 • A szoptatás színe nem csak a fehér

  A kampány célja, hogy segítse és támogassa a szoptatást a fekete nők körében is, mert a mozgalom kitalálója úgy látja, hogy ez is egy olyan réteg, akik nem rendelkeznek elegendő információkkal a szoptatás előnyeiről Ezzel akarja felhívni a figyelmet a szoptatás előnyeire és fontosságára. Tetszett?  nyilvánosságot kapjon a nők szabad döntése a szoptatással kapcsolatban. #szoptatás #kampány Szerző: Dr.

 • Szoptatással a szülés utáni depresszió ellen

  Egy felmérés szerint a megkérdezett szülők többsége azon a véleményen van, hogy a szoptatás nehézségei és a szoptatás körüli hercehurca nagyban hozzájárul a szülés utáni depresszióhoz. Ebből logikusan következik, hogy a szoptatás támogatásával, hatékony szoptatási tanácsadással eredményesen A szoptatást körüllengő lila köd ellenére a szoptatás meglehetősen sok stresszt tartogathat az anyák Számos ok állhat amögött, ha egy nő hamar felhagy a szoptatással vagy bele se vág abba.

 • 7+7 (tév)hit a szoptatásról – itt a második 7

  A szoptatás kontra tápszer vita erősen megosztja az érintetteket. Amiben nem segít az sem, hogy nagyon sok tévhit kering a szoptatásról. 7+7 (tév)hit a szoptatásról – itt az első 7 8. szoptatási tanácsadó, mind a család részéről. Forrás: UNICEF Fotó: Wix #szoptatas #anyatej További érdekességeket szeretnél olvasni a szoptatásról?