top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Sharon Stone: „Nekünk, nőknek nincs lehetőségünk beszélni a vetélés fájdalmáról és veszteségéről”

A világhírű színésznő, Sharon Stone nemrégiben őszintén és nyíltan vallott kilenc vetéléséről és arról, hogy éppen az egyik vetélése befejezéséről tartott haza a kórházból, amikor megkapta a hírt arról, hogy a hatóságok engedélyezték legidősebb fia, a most 22 éves Roan örökbe fogadását.

A színésznő három örökbe fogadott gyermeket nevel és nagyon fontosnak tartja, hogy a vetélés ne legyen tabu, amivel a nőknek egyedül kell megküzdeniük.

 

A 64 éves színésznő egy szívszorító Instagram-bejegyzésben írt kilenc babája elvesztésének szívszorító élményéről:

„Nekünk, nőknek nincs fórumunk arra, hogy kifejezzünk érzéseinket ennek a veszteségnek a mélységét. Én például kilenc gyermeket vesztettem el vetélés miatt. Egy vetélés megterhelő esemény, mint testileg, mind lelkileg. Mégis azt éreztetik velünk, hogy ezzel egyedül kell megbirkóznunk, belső kudarcélménytől gyötörve, amit ráadásul titkolnunk kell. Ahelyett, hogy megkapnánk a gyógyuláshoz szükséges segítséget és együttérzést, teljesen magunkra vagyunk hagyva.”

Stone-nak három örökbe fogadott fia van, a 22 éves Roan, a 16 éves Laird és a 15 éves Quinn. Legidősebb fiának örökbefogadásának engedélyezéséről éppen akkor kapott hírt, amikor hazafelé tartott egy vetélés után. A színésznő tavaly már mesélt az utolsó tragédiáról, amikor öt és fél hónaposan veszítette el a babát.

„Amikor elveszítettem az utolsó babámat, majd visszamentem a kórházba, 36 órán át vajúdtam egyedül, hogy aztán senki ne jöjjön a világra a vajúdás végén. Nagy szerencsém volt, hogy a nővérek annak ellenére bejöttek és leültek az ágyam mellé, hogy szabadnapjuk lett volna. Akkor valami hihetetlen testvériséget és megértést éreztem nő és nő között. Mert különben teljesen egyedül lettem volna.”

Neked is van történeted? Bátran beszélj róla! A vetélés nem a te hibád vagy kudarcod, és nem is kell egyedül megbirkóznod a gyásszal és veszteséggel.


Fotó: Dreamstime


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Ezek is érdekelhetnek:



0 hozzászólás
bottom of page