top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Saját gyermekét segítette császármetszéssel a világra - csodaszép fotókkal

Egy tapasztalt bába, bizonyos Emily Dial rengeteg újszülött világra jövetelénél segédkezett már. De talán még ő sem gondolta, hogy egy nap saját gyermekét segíti majd világra, ráadásul császármetszéssel. Ezzel a poszttal semmi különöset nem szeretnék mondani.

Egyszerűen csak szépséges fotókat szeretnék mutatni az egyedülálló eseményről.

 


„Tökéletes pillanat volt. Talán az egyik legtökéletesebb pillanat az életemben – mondta el az amerikai anya a People magazinnak. – Furcsa ezt mondani, de abban a percben a legnagyobb problémám a baba neme volt. Eszembe sem jutott, hogy tárva-nyitva van a hasam. Csak arra tudtam gondolni, hogy ó istenem, tényleg kislány!”

A fantasztikus pillanatokat egy profi fotós, Sarah Hill örökítette meg az utókornak, ő korábban Emily Dial szülésznői szolgáltatásait vette igénybe gyermeke világra jövetelekor. A császármetszés során készült fotósorozatot a Facebookon tették közzé. A Facebook-poszt így tudósított az eseményekről: „Ez volt életem messze leghihetetlenebb napja. Csodálatos bábám, Emily Dial császármetszéssel hozta világra gyermekét, melynek során saját maga emelte ki a hasából a babát. Hihetetlen volt. HA azt mondom, csodálatos, ez semmit nem fejez ki a pillanatról! Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy ő maga hozta világra a gyermeket, és nem hagyta, hogy az az apró tény megakadályozza ebben, hogy császármetszésre volt szükség. Remek dolog volt figyelni a kollégáit, ahogy sürögtek-forogtak körülötte. Valódi megtiszteltetésnek érzem, hogy jelen lehettem és fotózhattam az eseményeket.”

Magát a műtétet természetesen nem Emily végezte, de már előre készült arra, hogy a császármetszés legfontosabb mozzanata, a baba kiemelése az ő feladata lesz. Ennek megfelelően a császármetszés előtt maga is ugyanúgy bemosakodott, mint a császármetszést végző orvosok, és sebészi gumikesztyűt is húzott a kezére.

„A szükséges sterilitás biztosítása érdekében egy átlátszó plasztikfüggöny volt az arcom előtt, így mindent láttam, de a babát nem emelhettem az arcomhoz.

Emily úgy érzi, hogy az, hogy saját császármetszésénél közreműködött, még akkor is fontos üzenetet hordoz a többi anya számára, ha más nincs abban a kivételezett helyzetben, hogy maga emelheti ki az újszülöttet saját hasából: „A császármetszés is életre szóló élmény lehet. A császármetszés nem csak annyi, hogy fekszel a műtőasztalon. Te magad is részese lehetsz a szülésnek. Még ha nem is te emeled ki a babát, akkor is aktív szerepet játszhatsz a szülés folyamatában és magad is tehetsz azért, hogy örök emlék maradjon.”

És a végén nézegess még csodaszép képeket! Kattints a galériára!





Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page