Anyás-Apás · 2019.12.11 07:16 · 3 perc

A kislányom is mellettem volt a szülőkádban

Egy anya szokatlan fotósorozatot tett közzé a neten. Korábbi kórházi szülése után valami mást, valami meghittebbet szeretett volna. Otthon szült, kádban, és a kádban mellette volt négyéves kislánya is, aki így egészen közelről, premierplánban követhette nyomon a történéseket.

Az anya azt mondja, hogy ez egyedülálló lehetőség volt arra, hogy mindennél szorosabbra kösse kapcsolatát nagyobb gyermekével.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Egy anya, bizonyos April Wild úgy döntött, hogy harmadik szülésénél szabad szülést szeretne, otthoni meghitt körülmények között. Első gyermekét kórházban hozta világra, a másodikat már otthon, és a harmadiknál úgy döntött, emeli a tétet: nyugodt szülést tervezett otthoni meghitt körülmények között, ahol csak legközelebbi családtagjai és a dúla van mellette – no és persze egy fotóst is meghívott a nagy eseményre, máskülönben hogyan születhettek volna meg azok a fotók, melyeket a szülés után legott megosztott a neten?

A szülés a 41. héten indult be, és amikor megindult, April minden tervezett módszert bevetett a reflexológiától a hipnoszülésen át a jógáig. De nemcsak azokat a módszereket tervezte el jó előre, melyek a szülést könnyebbé és megismételhetetlen élménnyé varázsolják, hanem azt is, hogy négyéves lánya is egészen közel, egyenesen a szülőkádból figyelheti az eseményeket. Így amikor az események beindultak, cuki virágos fürdőruhájában bemászott mellé a szülőkádba négyéves nagyobb gyermeke is.

„A kislányom is mellettem volt, neki is volt saját labdája, és mindvégig utánozta, amit én csináltam” – mesélte később az anya.

Ám nemcsak tétlen szemlélőként volt jelen a kislány, hanem mindenben segített is az édesanyának, amiben csak tudott.

„A legjobb segítség volt a szülésnél, akit csak el tudok képzelni. Amikor a kisfiam kibújt, a lányom kinyújtotta a kezét és ő is megfogta” – mondta a nő.

Úgy véli, hogy a közös szülés gyönyörű alkalom volt arra, hogy még szorosabb legyen a kapocs közte és nagyobbik lánya között.

És természetesen a hihetetlen és egyedülálló fotók is elkészültek a meghitt szülésről – az előrelátóan leszervezett profi fotósnak köszönhetően.

A történet minősítése és megítélése helyett nézegessünk inkább fotókat, nyilván mindenki nagyon különbözőképpen látja az igazán közös otthonszülés ötletét. Kattints a galériára!

Fotók: Badass Photo

#otthonszules #testver #fotosorozat

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Az Anyás-Apás otthonszüléssel kapcsolatos korábbi cikkeiért ide kattints!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük