top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Egy anyuka tippje a biztonságos napozáshoz. Utánoznád?

Pár hete egy 4 gyerekes anyuka ötlete robbantotta fel az internetet, miután megosztotta azt az ötletét, hogyan gondoskodik gyermekei biztonságáról a forró nyári napokon. Egy kis sátrat állított fel a kertjükben, melybe bekészített mindent, ami a napfény és a folyadékvesztés elleni védelemhez szükséges a nyári hőségben.

Az ötlet jó, nem kell hozzá sok nagy idő- és pénzráfordítás, mágis minden kéznél van, ami kell. Nem utolsósorban már nagyon korán megtanulják a gyerekek, mire kell figyelniük, ha el akarják kerülni a napégést, hőgutát és kiszáradást (rövid távon) és a bőrrákot (hosszú távon). A cikk végére összeszedtem az Anyás-Apás korábbi tartalmait a témában.

 

Egy okos és gondos anyuka sok dicséretet kapott, miután megosztotta a házuk kertjében felállított „nyári állomás” ötletét, hogy segítsen a gyerekeinek biztonságosan túlélni a forró nyári napokat. Az amerikai Shannon Doherty a TikTokon mutatta be alkotását, amely egy kis sátorból állt, benne két polccal, amelyekre minden szükséges dolgot összekészített, amire egy napsütéses napon szükség lehet. Bemutatta, mit tesz az állomás belsejébe, többek között jéghideg vizet, gyümölcsöt, sapkát, ami védi a gyerekek fejét a tűző naptól, úszószemüveget a pancsoláshoz, törülközőket, napszemüveget, tartalék fürdőruhákat, hogy legyen mire cserélni a vizeset.


A legfontosabb, hogy az állomáson rengeteg naptej is van, amit a gyerekei használhatnak, hogy védve legyenek a naptól.


A videóban, amelyet Shannon @athomewithshannon fiókjára posztolt, ezt mondja:

„Állítsunk fel egy állomást odakint törülközőkkel, napszemüveggel, úszószemüveggel, fürdőruhával, naptejjel, rágcsálnivalókkal és mindennel, ami egy vidám naphoz kell.”

A kommentelőknek szinte egyöntetűen tetszett az ötlet, ami a közösségi média világában nem kis teljesítmény, lássuk be. Külön kiemelték, hogy az ötlet megvalósítása jó módszer arra, hogy a forróságban a gyerekek és a felnőttek számára is prioritássá váljon az egészségükre való odafigyelés.


Ebből a cikkből kiderül a szomorú valóság: a szülők jelentős része azért nem foglalkozik a napfény elleni védelemmel, mert fogalma sincs a napfény káros hatásairól és a napvédelem jelentőségéről.

Ebből a cikkből megtudhatod, mivel és hogyan kend a gyerekeidet, hogy kivédd a napsugárzás káros hatásait.

Ezzel a kvízzel ellenőrizheted, hogy minden fontos dologgal tisztában vagy-e a napvédelemmel kapcsolatban.

Ide kattintva pedig egy kis magyarázatot is kapsz, hogy miért az a jó válasz, ami.

Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy egy influenszer anyuka szerint a napvédelem miért felesleges hülyeség, és azt is megtudhatod, miért nincs igaza.

Ebben a cikkben egy remek infografikát találsz a biztonságos pancsoláshoz.

Ebben a cikkben egy tragikus eset kapcsán a hőgutáról olvashatsz és arról, mit tehetsz a megelőzéséért.

És végül nem maradhat ki az sem, miért életveszélyes a gyereket a napon leparkolt autóban hagyni akár rövid időre is. Itt és itt és itt és még itt is olvashatsz róla.


Fotó: Dreamstime


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page