top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Bárhogy és bárhol vagy sehogy és sehol – a babák alvásáról (videóval)

Ha a babák alvásáról esik szó, akkor a téma tipikusan két pólus köré összpontosul. Az egyik, hogy miért nem alszik végre ez a büdös kölyök (azaz cukimuki kisbaba) – és lássuk be, ez a pólus dominál egy átlag babás család életében. A másik, hogy milyen képtelen helyeken és testhelyzetekben képesek kidőlni a babák.

A babák alvásáról

Én most az utóbbira hoztam egy aranyos videót, ami jó apropó arra is, hogy összeszedjem az Anyás-Apás babaalvásról/altatásról eddig megjelent cikkei közül a legérdekesebbeket.

 

Előbb lássuk a videót:


Aztán a témában eddig megjelent cikkekből egy kis válogatást:


Amikor már minden trükköt kipróbáltál, mindent bevetettél, de még mindig nem alszik a baba, akkor érdemes elgondolkodni, hogy vajon nem követsz-e el valamilyen hibát. Itt az 5 leggyakoribb hiba.


A közösségi oldalakon rengeteg cuki és trendi tippet látni a babaszoba stílusos berendezéséhez. De érdemes ügyelni, hogy az esztétikai szempontok ne írják felül a biztonsági szabályokat. Itt vannak a legfontosabb szempontok a biztonságos alvási körülmények megteremtéséhez.


Sok családban szinte már játszmázásba csap át a szülők és a gyerekek között, mikor kell ágyba menni – és egyáltalán szükség van-e a délutáni alvásra. Ebből a cikkünkből kiderül, hogy érdemes-e harcolni azért, hogy aludjon a gyerek.


Örök igazság, hogy ott, ahol a baba nem alszik, a felnőttek se igen hunyják le a szemüket. De ki számolja azt, hogy a baba 1. születésnapjáig hány éjszaka jut alvás a 365-ből? Ebből a cikkből kiderül.



Abba szinte minden szülő beletörődik, hogy egy kisgyerek mellett nem alszik úgy és annyit, ahogy szeretne. De hogy az alváshiány már a terhesség alatt megérkezik?


Az anyák egymás közötti versengésének, az "anyaolimpiának" kiemelt versenyszáma, kinek mennyire jó alvó a babája. Ebből a cikkből kiderül, hogy kell-e aggódnod, ha a gyereked ebben a versenyszámban csak a "futottak még" kategóriában végez.


Fotó: Freepik


bottom of page