top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Szabad-e reggel füvet nyírni? És falat fúrni?

Június utolsó napja van. Azé a hónapé, aminek a mottója az Anyás-Apáson: „Anyának lenni néha nehéz, de mindig szép.” A hónap zárásaként egy gyakori kérdést hoztam: mikor lehet zajos tevékenységet végezni egy olyan környezetben, ahol sokan élnek egymás közelében, pláne gyerekekkel?

A zajos tevékenység persze sokféle lehet falfúrástól húsklopfoláson keresztül bármi más. A mai kérdés: lehet-e füvet nyírni reggel hétkor?

 

Pár éve emlékszem egy fórumon egy beszélgetésre, amikor egy anyuka azt tette szóvá, hogy miért mindig ebédidőben fúrnak a szomszédban, pedig akkor aludna a baba, de a zaj mindig felébreszti. Felmerül persze a kérdés, hogy ha este nem, hétvégén nem, ezek szerint ebédidőben sem, akkor mégis mikor végezze el a zajjal járó munkát az, akinek szomszédai is vannak. Esetleg reggel? Úgy tűnik akkor sem, ahogyan a lenti történetből is kiderül.


Egy dolgozó anya a Mumsneten kért tanácsot azzal kapcsolatban, nyírhat-e füvet a háza előtt reggel hétkor. Azt írja, hogy minden nap fél háromkor ér haza a munkából, akkor viszont éppen a háza elé tűz a nap, ezért este hatig kéne várnia egy kis árnyékra, hogy elviselhető legyen a hőmérséklet. Addigra viszont ő dől ki, akkor már semmi kedve füvet nyírni. Ezért azt gondolta, hogy inkább reggel, még munkába indulás előtt tudná le ezt a feladatot. A szomszédoknak azonban ez nem tetszik.


Pedig, ahogy írja:

„Nagyon csendes fűnyíróm van, és különben is a reggeli órákban elég nagy a forgalom errefelé, jönnek mennek az áruszállító furgonok, a rakodók rakodnak, ez sem megy hang nélkül. Éppen ezért gondoltam, hogy itt az én fűnyíróm hangja is elfér, de úgy látszik, hogy a szomszédok másként gondolják.”

Szóval a kérdése az volt, hogy kezdheti-e a fűnyírással a napot, amikor még nincs is túl meleg, és ő sem túlságosan fáradt még.

„Tényleg ennyire antiszociális dolog lenne egy gyors fűnyírás a reggeli órákban?”

– tette fel a kérdést.


A kommentelő anyukák véleménye erősen megoszlott a kérdésben. Sokak szerint ezzel nincs semmi baj, míg mások szerint ez túlságosan korai. Egy kommentelőnek hétköznapokon nem lenne baja vele, de hétvégén semmiképpen nem szeretne korán reggel a fűnyíró hangját hallgatni a szomszédban. Valaki azt írta, hogy bár ő is korán kelő, és már maga is hatkor talpon van, de ő maga sem veszi elő a fűnyírót reggel kilenc előtt. Azzal érvelt, hogy ilyen korai órán ne nyírjon füvet senki, mert a szomszédoknak is joguk van a nyugodt pihenéshez.

Nos, te mit szólnál, ha mondjuk szerda reggel hétkor szólalna a szomszéd fűnyírója az ablakod alatt?


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Anyasággal kapcsolatos további tartalmakért ide kattints!


0 hozzászólás
bottom of page