top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Nem jönnek el a szülinapi partira, és még csak ki sem mentik magukat? Ez normális?

Egy anya azon mérgelődött a neten, hogy nem elég, hogy csak a meghívottak töredéke jött el a kislánya születésnapi zsúrjára, de a távolmaradók még arra sem vették a fáradságot, hogy lemondják a meghívást. Azt kérdezi, hogy ez máshol is így szokás-e?

Te jelzed előre, ha nem tudtok eleget tenni egy meghívásnak? A „Te hogyan oldanád meg?” sorozat legújabb darabját olvasod.

 

Egy anya a neten adott hangot felháborodásának és frusztrációjának amiatt, hogy a kislánya ötödik szülinapján rendezett partin csak nyolcan jelentek meg annak ellenére, hogy az egész 25 fős osztály kapott meghívót. Tíz szülő visszajelzett ugyan, hogy valamiért nem alkalmas nekik az időpont, de a többi távolmaradó még erre sem vette a fáradságot.

Pedig nem terveztek hosszú zsúrt, mindössze másfél órásat, az idő is tökéletes volt, mégis alig páran vettek részt az ünneplésben.

„Végtelenül csalódott vagyok. Jövőre nem hívunk meg mindenkit, csak néhány gyereket a legközelebbi barátok közül, mert megmondom őszintén, ez így nagyon nem éri meg a belefektetett időt, energiát és pénzt”

– írta a Facebookon. Ennek bizonyítékaként megosztotta az egész osztálynyi gyereknek szánt hatalmas tortát is, aminek nagy része így veszendőbe ment.

„Ez elég utálatos megnyilvánulási formája a neveletlenségnek, ami sajnos az utóbbi időben egyre szélesebb körben terjed, és egyre többen tekintik természetesnek. Eljutottam arra pontra, hogy sms-t fogok küldeni a meghívott gyerekek szüleinek, hogy jelezzenek vissza, hogy jönnek-e. Lehet, hogy ezt néhányan udvariatlan gesztusnak fogják tartani, de biztosnak kell lennem abban, hogy ne legyen kevés az étel és ital, de túl sokat sem szeretnék rendelni. Ti mit gondoltok erről?”

Válaszként valaki arról számolt be, hogy a szülői munkaközösség vezetőjeként egyszer egy közös osztálypartit szervezett, ahol a gyerekek együtt játszhattak és ebédelhettek, de a legtöbb szülő még csak válaszra sem méltatta a meghívót, nemhogy részt vett volna a rendezvényen.


Többen azt írták, hogy egyáltalán nem tartják udvariatlannak a szöveges üzenetként küldött emlékeztetőt, elvégre akár még az is előfordulhat, hogy a szülő megfeledkezik a meghívásról. Valaki azt írta, hogy három munkahelyen dolgozik egyszerre, így akár vele is előfordulhat, hogy arra már nem marad agyi kapacitása, hogy a szülinapi meghívók időpontjait fejben tartsa. Más valaki azt a szempontot is felvetette, hogy a szülők sokszor nem is tudnak a zsúrról, mert a meghívó el sem jut hozzájuk a gyereküktől:

„Igen, előfordul, hogy a meghívó egyszerűen „eltűnik”, mire a gyerek hazaért. Elveszíti, elfelejti, van ilyen, az én fiammal is előfordult már.”

Te mit gondolsz erről? Ti is meghívjátok az egész osztályt vagy csak a legjobb barátokat? Szokták jelezni előre, akik valamiért nem tudnak jönni?

Fotó: Adobe Stock


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:



bottom of page