top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Egypetéjű ikrek, és ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban szültek

Az egypetéjű ikrek születése nem számít extrém ritkaságnak. (Az egy- és kétpetéjű ikrek közötti különbségekről itt írtunk legutóbb.) Az viszont már talán nagyobb szenzáció, ha egy egypetéjű ikerpár mindkét tagja ugyanazon a napon, ugyanazon a kórházban ad életet gyermekének.

egypetéjű ikrek

Bár ezúttal nem ikreknek.

 

Az elmúlt 23 évben az egypetéjű ikertestvérek, Rebecca és Christina ugyanazon a napon ünnepelték a születésnapjukat, hiszen egypetéjű ikrek. Mostantól azonban gyermekeik születésnapja is közös, hiszen a pennsylvaniai ikerpár ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban hozta világra első gyermekét. Rebecca kislánya május 25-én éjfél után 7 perccel született, akit Raylynnnek nevezett el. Alig több mint 13 órával később, 13 óra 17 perckor egy szomszédos szobában jött a világra Christina kisfia, aki a Xavian nevet kapta. Amellett, hogy az unokatestvérek ugyanazon a napon születtek mindössze néhány óra különbséggel, még a méreteik is szinte teljesen megegyeztek: Raylynn 3800 grammal és 50 centiméterrel született, Xavian 4000 grammal és 51 centiméterrel.



Rebecca és Christina mindössze 15 percnyire laknak egymástól, és azt mondják, szerencsés véletlen volt, hogy egy időben estek teherbe.

„Érdekes volt látni, mennyire különbözőképpen éljük meg a terhességünket. Christinának reggeli rosszullétei voltak, meg más hasonlók, de nekem semmi ilyesmi. De jó volt, hogy együtt élhettük át a 9 hónapot, és ha bármi problémánk volt, megbeszélhettük egymással”

– mondja Rebecca.


Christina azt mesélte, hogy amikor Rebecca május 23-án bement a kórházba, hogy megindítsák a szülését, ő is vele tartott, hogy támogassa. Aztán másnap ő is kórházba került, miután elfolyt a magzatvize.


Az ikertestvéreket és babáikat egy napon belül hazaengedték a kórházból, éppen időben ahhoz, hogy az anyukák május 29-én megünnepelhessék saját születésnapjukat.


Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page