top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Egy nyaklánc a Twitteren – és ami mögötte van

Ezekkel a Mom, Mum, Anya, Anyu, Mama stb. feliratú medálokkal szerintem már mindenki találkozott a neten, hiszen a különböző olcsóbb és drágább webshopok lépten-nyomon ajánlgatják. Vannak, akik szívesen ajándékoznak ilyeneket szeretteiknek, míg mások a névre szóló bögrékhez hasonlóan az ötlettelen és sablonos ajándékok kategóriájába sorolják őket.

Egy anya azonban az olcsó kis lánc mögötti történetet is megosztotta Twitteren. Történet arról, hogy a „mostoha”anya nem is mindig mostoha. Hiszen egy ilyen láncot úgy is át lehet adni, hogy a megajándékozott könnyekig meghatódjon.

 

„A tinilányunk, aki alig egy éve él a családunkkal, ma ünnepelte a tizennegyedik szülinapját. Boldog születésnapot – énekeltük neki, majd kibonthatta az ajándékait. Aztán ő is elővett egy kis dobozt, és azzal adta át, hogy ezt az ajándékot pedig ő szánja nekem.”

A fotón az anya egy ékszerdobozt tart a kezében, benne egy „Anyu” medálos nyaklánccal.

„Nem tehetek róla, de úgy meghatódtam, hogy bementem a szobámba, hogy ne lássák a könnyeimet.”

A nyolcadikos kislány édesanyja tavaly hunyt el, a kislány akkor került mostani nevelőszüleihez.

„A kislány és az édesanyja a legjobb barátnők voltak. Szégyenlős és zárkózott kislány lévén az anyukája volt az egyetlen, aki mellett teljesen meg tudott nyílni és 100 százalékban önmaga tudott lenni.”

A nevelőanya aztán elmagyarázza a posztban, hogy hét éve fogadnak a családjukba nevelőszülőként különböző korú gyerekeket, és férjével együtt nagyon figyelnek arra, hogy ne akarják helyettesíteni a vér szerinti szülőket.

„El sem tudom képzelni, milyen az, amikor egy kislány éppen életének legérzékenyebb, sorsfordító szakaszában veszíti el az édesanyját. Bár soha nem próbálnék úgy tenni, mintha én lennék a vér szerinti anyukája, hatalmas ajándéknak élem meg tőle, hogy elfogadott engem, hogy további életében én szeressem és gondoskodjam róla. Ez számomra többet jelent, mint amit szavakkal képes vagyok kifejezni.”

A nevelőanya bejegyzése vírusként terjedt a Twitteren, több mint 342 ezer megtekintéssel és több száz kommenttel.

„Tőlem, mint egykori nevelt gyermektől hidd el, hogy ez az 'anya' nyaklánc mindennél többet elmond. Nemcsak arról, hogy anyaként máris nagyszerű munkát végeztél, hanem arról is, hogy a kislány bízik benne, hogy mindig ott leszel neki, bízik abban, hogy mindig számíthat rád, és hogy talált egy helyet, amit otthonának nevezhet. Megtalálta a békét”

– írta egy kommentelő.

Forrás, fotó: Twitter


Ezek is érdekelhetnek:


bottom of page