top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Az egykori gyermek szépségkirálynő, Honey Boo Boo igazi története

Honey Boo Boo, valódi nevén Alana Thompson a 2010-es évek elején meghódította a világot. Az energiabomba, akinek a családja hajlandó volt a kamerák elé vinni az életét és a lelkét, élete nagy részét a reflektorfényben töltötte. De Alana számára nem csak a nevetés jelentette az életet. Íme a története.

Mindössze hatéves korában Alana a szépségversenyek arca lett ikonikus mondataival és pimasz személyiségével. Az emberek csodálkoztak, hogy tud egy kislány ennyire vicces és magabiztos lenni.

 

Alana édesanyja, June „Mama June” Shannon, aki bepillantást engedett az életébe, elmondta, hogy minden szépségversenyző anyukának van egy titkos főzete, amivel fenntartja kis szépségkirálynője energiaszintjét. Az ő esetében ez egy erősen koffeintartalmú ital volt, a Red Bull és Mountain Dew keveréke. Mama June szerint ez nem okozott semmi kárt.


Egy 2,5 decis doboz energiaital gyakran akár 80 milligramm koffeint is tartalmazhat, ami egy csésze kávénak vagy majdnem három doboz kólának felel meg. Nem is szólva a cukortartalmáról, ami sokszor akár 60 százalékkal is több, mint amennyi egy doboz szokásos üdítőitalban van. A túlzott koffeinfogyasztás pedig fejfájást, alvásproblémákat, gyomorfájást és hiperaktivitást okozhat.

Miután Alana „ellopta a show-t” a „Toddlers & Tiaras” című műsorban, a család 2012-ben saját valóságshow-t kapott egy televíziós csatornától. A „Here Comes Honey Boo Boo” (Itt jön Honey Boo Boo) már az első epizódjával 2,2 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, így a csatorna egyik legnépszerűbb műsora lett. A sorozat az emberek „bűnös” élvezetévé vált, mellyel bepillantást akartak nyerni ennek a kaotikus, de szerethető családnak az életébe. A műsor középpontjában Honey Boo Boo állt, de az egész család dinamikáját is bemutatta. Kezdetben Mama June, Alana apja, Mike „Sugar Bear” Thompson és Alana három féltestvére is megjelent a műsorban: Lauryn „Pumpkin” Shannon, Jessica „Chubbs” Shannon és Anna „Chickadee” Shannon.


Nem mindenki tetszését nyerte el a műsor, amelynek középpontjában többnyire kiskorúak élete állt. Az egyik kritika például valóságshow-nak álcázott horrorisztikus történetként aposztrofálta az első epizódot, a Forbes pedig a tévécsatornát szidta, miért elmaradott prolikként mutatja be a családot.

„Ez a műsor a szereplők kizsákmányolása. A TLC tudja ezt. Talán még a mama és a kis Honey Boo Boo is tudja... A „Here Comes Honey Boo Boo” olyan, mint egy autóbaleset, ami köré odagyűlnek bámészkodni a kíváncsi katasztrófaturisták. Mert ilyen az emberi természet"

– fogalmazott a Hollywood Reporter kritikusa.


A komoly kritikák ellenére a sorozat négy évadon keresztül futott, és egyesek dicsérték a klánt a családi értékekért. Az ötödik évadot már leforgatták, de a csatorna 2014-ben törölte a műsort, miután a hírek szerint Mama June Mark McDaniellel, egy gyermekmolesztálásért elítélt férfival létesített párkapcsolatot, aki állítólag fiatalabb korában bántalmazta Annát, Honey Boo Boo féltestvérét.


A családnak azután is sikerült reflektorfényben maradnia, miután a családi valóságshow-t levették a műsorról. Mama June új identitást szerzett magának, amikor azzal reklámozta magát, hogy testsúlycsökkentő műtéten esett át és teste teljesen átalakult. 2017-ben a család újabb valóságshow-ban szerepelt „From Not to Hot” címmel egy másik csatornán. De a jó hangulat nem tartott sokáig....


Mama June ugyanis egyre inkább lecsúszott, és elhanyagolta lányait a drogok és a férfiak miatt. 2019-ben barátjával együtt letartóztatták crack kokain birtoklásáért. Később azt mondta, hogy addigra már több mint 1 millió dollárt költött drogokra. Először kokainra, amíg el nem vesztette a látását miatta, majd átváltott a crack szívására. Amikor a legtöbb drogot fogyasztotta, akkor ez napi 3000 dollárjába került.


2019-ben, miután June-t letartóztatták, Lauryn „Pumpkin” megkapta Alana, azaz Honey Boo Boo ideiglenes felügyeleti jogát, amikor ő maga is csak 19 éves volt, majd 2022 júniusában teljes felügyeleti jogot szerzett húga felett. Az ok az volt, hogy az anya, June nem akart gyermektartást fizetni, ezért hajlandó volt örökbe adni Alanát.


A családi valóságshow-t a csatorna hamarosan átnevezte „Családi válság”-ra, a letartóztatás és az elvonókúra után is láthatta a közönség June-t összeomlani, hazudni és sunyin viselkedni. Ez nagyon megviselte a családot, és talán különösen Alanát, aki akkor a tinédzser évei közepe táján járt.


De voltak jó pillanatok is. 2021-ben Alana a Teen Vogue címlapján szerepelt, és olyan pimasz volt, mint mindig:

„Tudom, hogy gyönyörű vagyok, és tudom, hogy dögös testem van, szóval... nem érdekel.”

2023-ban a 17 éves Alanát egy (televíziós) családterápiás ülésen láthatták viszont a nézők, ahol elmondta, hogy teljesen összetört, amiért az anyukája nem volt mellette élete nagy eseményein. A terapeuta azt kérte June-tól a kamerák előtt, hogy ölelje meg a lányát, mire Alana így reagált:

„Ez az első alkalom, hogy anya tényleg megölelt az elmúlt talán öt-hat évben... Tényleg jól esett, nem fogok hazudni.”

A dolgok rosszabbra fordultak, amikor 2023-ban a legidősebb lánynál, Annánál rákot diagnosztizáltak az orvosok. Júniusban a 28 éves Anna elárulta, hogy a kemoterápia jól halad, egy hónappal később azonban June mama ezt nyilatkozta ugyanerről:

„Anna betegsége halálos kimenetelű. A 4. stádiumban van. Nem fog remisszióba kerülni. Ezt mindannyian elfogadtuk, úgyhogy csak azt mondom mindenkinek, hogy éljenek meg minden napot, mert sosem lehet tudni.”

2021-ben Alana nagyon belezúgott barátjába, Dralin Carswellbe, aki a Teen Vogue-nak azt mondta, hogy talán ő az egyetlen barátja, mert nem bízik az emberekben. A férfit azonban 2023 márciusában letartóztatták, mert marihuána hatása alatt autót vezetett, majd elmenekült a rendőrség elől, miközben Alana az autóban ült. Az is kiderült, hogy egy korábbi kapcsolata miatt vádat emeltek ellene szexuális erőszak miatt.


A most 17 éves Honey Boo Boo mindennek ellenére kitartott. Leérettségizett és ápolónőnek tanul a denveri Regis Egyetemen. Az első három hét nem volt könnyű, de rajongóinak azt üzente, hogy ne aggódjanak:

„Megoldom. Megoldom ezt is.”

Ezek is érdekelhetnek:


bottom of page