top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Az anyósom titokban engem les, a férjem meg eltűri

Egy anya teljesen megdöbbent, elárulva és porig alázva érezte magát, amikor véletlenül megtudta, hogy az anyósa titokban folyamatosan figyeli, hogyan bánik a menye az unokával. Ráadásul kiderült, hogy a férj is tudott a dologról, sőt ő engedett hozzáférést az anyjának a kamera felvételeihez.

„Anyának lenni nem mindig könnyű, de mindig szép” – ez a hónap mottója az Anyás-Apáson. Az a történet, ami most következik, nem éppen az anyaság szívderítő oldaláról szól.

 

Egy nő egy közösségi oldalon panaszolta el, hogy a személye ellen irányuló gyalázatos támadásként élte meg, amikor az anyósa véletlenül el kottyantotta, hogy a fiáék családja által használt bébiőr kamerájának felvételeit otthon utólag visszanézi, így folyamatosan ellenőrizni tudja, mit csinál, hogyan bánik a menye az unokával. A fiatal anya elmesélte, hogy a baba megszületése után az anyósa ajánlkozott, hogy hozzájuk költözik, hogy a gyerek egyéves koráig besegítsen a főzésbe és a háztartásba. A fiatalok azonban nem kértek a segítségből, és nemrégiben találtak is valakit, aki pénzért időnként vigyáz a gyerekre és segít ebben-abban. Még annak idején, amikor nemet mondtak az összeköltözésre, a nagymama azt is felvetette, hogy legalább hozzáférést adjanak neki a bébiőrhöz, hogy nyomon tudja követni, mi történik napközben. Az anya ez sem tartotta jó ötletnek, mondván: elég furcsa és tolakodó dolog ilyet kérni, és még a saját anyjának sem szívesen engedné meg, hogy akár most, akár később azt nézegesse, mi történik az ő otthonukban. Nemrégiben azonban véletlenül kiderült, hogy a férje titokban mégis megadta az anyjának a belépési adatokat, így a nagymama bármikor ellenőrizhette, mit csinál a menye és az unokája.

„Az anyósom ma a férjem helyett véletlenül nekem küldött el egy üzenetet, amiből az derült ki, hogy az égvilágon mindent tudd, hogy mit csinálunk itthon, kezdve attól, hogy mikor jövünk haza a sétából, egészen addig, hogy a gyerek mikor alszik és mit eszünk. Úgy érzem, hogy ezzel ő és a férjem is lerombolta a bizalmamat és megsértette a magánszférámat, és fogalmam sincs, hogy van-e még ennél lejjebb”

– írta.


A Redditen kért tanácsot, hogy a többiek erősítsék meg abban: igaza van, ha feldühíti, hogy az anyósa a fia tudtával és beleegyezésével, sőt aktív segítségével kémkedik utána. Talán nem meglepő, hogy a hozzászólók szinte egyöntetűen igazat adtak neki, és elítélték azt, amit a férje és az anyósa tett. Az egyik kommentelő rögtön gyakorlati tanácsot is adott, amikor azt írta, hogy az első dolga legyen a jelszó megváltoztatása, amit aztán nem ad ki a kezéből, és ezt az anyósa nem is várhatja el tőle, miután a titokban való kukkolással elveszítette a jogot arra, hogy tudja, mi történik odaát.

Szerencsére nem minden nagymama ilyen. Éppen a napokban olvashattál itt arról, hogy vannak jó példák a kompromisszumra akkor is, ha nagymamák és nagypapák annak idején egészen másként csinálták a dolgokat, és sokszor bizony már idejét múltak és túlhaladottak azok a módszerek, melyeket ők ismernek és melyekhez sokszor még ma is ragaszkodnának.


Az Anyás-Apás nagyszülőkkel foglalkozó írásaiért ide kattints!


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:



0 hozzászólás
bottom of page