top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Utálja a gyermeked a fogmosást? Itt vannak a tippek!

Kétféle gyerek van: aki utálja a fogmosást és... nos, aki nem szereti a fogmosást. Fogat mosni viszont köztudottan muszáj, méghozzá minél korábban, ráadásul tévhit, hogy a tejfogakat ne kellene tisztítani és ápolni. De mégis hogyan vegyünk rá egy kisgyereket erre a nemszeretem tevékenységre?

fogmosás

Egy anyuka egy közösségi oldalon osztott meg egy zseniális taktikát arra, hogy gyermeke eltűrje, sőt élvezze a fogmosást. Nem biztos, hogy minden gyereknél ugyanaz a módszer működik, de a kommentekben további tippek is szerepelnek. Hátha valamelyik nálatok is működik?

 

Egy anyuka a közösségi médiában osztotta meg, hogyan vette rá kisgyermekét, hogy élvezze a fogmosást, ami bevallása szerint sokkal könnyebbé tette a reggeli és esti rutinjukat. Elmondta, hogy kétéves gyermeke korábban szinte önkívületben sikoltozott, amikor csak meglátta a fogkefét és fogkrémet, ám most már alig várja a kétperces fogmosást. Az anyuka ezt írta a Redditre:

„Mindig is utálta, amikor a fogát mostam. Olyannyira, hogy sokszor le kellett fognom a fogmosáshoz. Már szinte mindent megpróbáltam, hogy valahogyan élvezze a dolgot. Végső kétségbeesésemben kitaláltam, hogy nem egy, hanem két fogkefét használok, hogy maximálisan kihasználjam a szűkre szabott fogmosási időt.”


Maga is meglepődött az eredményen: az egymás mögé helyezett két fogkefe nemcsak a felére csökkentette a fogmosással töltött időt, hanem szórakoztató játékká is változtatta.

„A kis drágám valamiért élvezi ezt. Ha csak egy fogkefét lát, akkor a reakció ugyanaz, mint korábban, de minden gond nélkül hagyja, ha egyszerre két fogkefével mosunk fogat.”

Úgy tűnik, a fogmosási mizéria problémájával egyáltalán nem áll egyedül. Az egyik szülő hálás a tanácsokért:

„Ez talán megváltoztatja az életemet.”

Van, aki szintén ezt a trükköt veti be a fogmosáshoz, egy kis változtatással:

„Mi is ezt csináljuk, de ő tartja az egyiket, én pedig a másikat. Ő választhat, hogy melyiket használja.”

Van, ahol plüssállat segít a fogmosásban:

„Mi az egyik plüssállatának a fogát mossuk meg először. Közben a plüssállat hangját utánozva úgy teszek, mintha az állatka ostobán tiltakozna a fogmosás ellen. Ez megnevetteti őt, és akkor általában hagyja, hogy megmossam a fogát. Ez a módszer már körülbelül hat hónapja működik nálunk.”

Egy szülő ezt írta:

„Ezt én is ki fogom próbálni. Az én kisfiam kb. 3 másodpercig tűri, hogy mossam a fogát, de ez persze semmire sem elég.”

A poszt alatt más szülők is megosztották tippjeiket. Van például olyan, akinek mindig egy adott gyermekdalt kell énekelni, hogy sikeres legyen a fogmosás.


Neked is van valamilyen tipped?


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page