top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Te is többet törődsz a telóddal, mint a gyerekeddel?

Egy suli által kiplakátolt szöveg erősen megosztotta a szülőket. Ezen az iskola vezetése arra kéri a szülőket, hogy legalább akkor ne temetkezzenek a telefonjukba, amikor a gyerekeikért jönnek. Mások szerint nem jó irány, ha az iskola bűntudatot akar kelteni a szülőkben, mert nagyon sokan vannak, akik kénytelenek fogadni a munkájukhoz kapcsolódó hívásokat, érkezzek azok bármely időpontban, akár akkor is, amikor éppen a gyerekükért mennek a suliba.

Kinek van igaza?

 

Egy iskola az alábbi szöveget függesztette ki a bejárati ajtóra:

„Kedves szülők, arra kérjük önöket, hogy tegyék el a telefonjukat! A gyermekeik örülnek annak, hogy ismét találkoznak önökkel. Önök nem örülnek, hogy újra láthatják a gyermekeiket??? Annyiszor vagyunk szem- és fültanúja annak, hogy a gyermekeik el akarják mesélni, mi történt aznak velük. Anya, anya, anyaaaaa!... Önök pedig több figyelmet fordítanak a telefonjukra, mint a saját gyermekükre. Ez egyszerűen kiábrándító! Tegyék le a telefonjukat!”

Az ajtóra függesztett, majd egy szülő által a Facebookon is közzétett cetli megosztotta a szülőket. Az a kérdés, hogy meg kellene-e tiltani, hogy a szülők az iskolában elővegyék a mobiljukat, két táborra osztotta a szülőket.


Van, aki támogatná az ötletet, de kifogása is van a közlés módjával kapcsolatosan:

„Szerintem ez fantasztikus, óriási dolog lenne, ha a suli vezetése betiltaná a mobilozást arra az időre, amíg a szülők összeszedik a gyerekeiket. De ahogy ezt megfogalmazták, az rettenetes. Olyan, mintha egy felnőtt leszidna egy gyereket azért, mert helytelenül viselkedik. Szerencsére eddig jó viszonyban voltak a szülők és a pedagógusok, úgyhogy jó lenne, ha eztán is kellő tisztelettel beszélnénk egymáshoz!”

Egy másik szülő egyszerűen csak üdvözölte az iskolavezetés ötletét és, és nem volta baja a levélke stílusával sem:

„Nekem tetszik, és sajnos nagyon is igaz, ami a papíron áll! A szülők levegőnek nézik a gyerekeiket és nem foglalkoznak velük annyit, amennyit kellene.”

Többen voltak azonban azok, akik rámutattak, hogy nem pusztán döntés kérdése, hogy egy szülő előveszi-e a telefonját, míg a suliban van a gyerekéért:

„Óh, igen... kivéve, ha a munkahelyről hívnak, és mondjuk a család megélhetése függ attól, hogy elégedett-e a főnök. Valamivel a munkaidő vége előtt kell a gyerekért mennem, és érthető módon elvárják a munkahelyemen, hogy elérhető legyek, ha úgy adódik.”

Egy másik szülő ezt írta:

„Az a véleményem, hogy az iskola túl messzire megy a szülők megítélésével. GYŰLÖLÖM a telefont. De hogyan döntheti el bárki ránézésre, hogy melyik hívás fontos és melyik nem? Az én férjemnek például komoly egészségi problémái vannak. Azért ne fogadjam a hívását vagy az sms-ét, nehogy valaki a suliban (akit egyébként én fizetek) azt mondja, hogy nem figyelek kellőképpen a gyerekemre?”

Úgy tűnik, hogy elég sarkos véleményt fogalmaznak meg a cetlit kritizálók és az iskola vezetése. Te melyikhez húzol inkább? Vagy inkább valahol középen állsz?


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page