top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Előtte és utána: ezt tette a drog a fiammal

Egy anya tragikus fotópárt osztott meg a fiáról, amivel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy mit képes tenni a kábítószer a fiatalokkal (is). A mindössze pár hónap különbséggel készült két fotón jól látható a drog pusztító hatása.

Az összetört szívű édesanya „a heroin és a metamfetamin arcaként” írta le a fiát, posztja futótűzként terjed.

 

Az első képen a fiú 26 éves, egészséges, mosolyogva néz a kamerába, egy másik képen egy edzőteremben szelfizik. A második képen azonban, amely mindössze hét hónappal később készült, már lesoványodott, testét sebek borítják, és az utcán él. Édesanyja szerint a képeknek ébresztőként kell hatnia a dorggal való visszaélés problémájára. Ezt írta:

„Ezek a fotók hét hónap különbséggel készültek. Ennyire gyorsan pusztít a drog. A fiam még mindig hajléktalan, és hetek óta nem hallottam felőle. Arról kapni hírt, hogy rosszul megy a sora, egy anya számára borzasztó. De még rettenetesebb a bizonytalanság, amikor semmit nem tudok arról, mi van vele.”

Az aggódó édesanya azt is elárulta, hogy sokat vívódott, hogy megossza-e a nyilvánossággal a fotókat:

„Habozom a megosztással kapcsolatban, de sokan kérdezgetik, hogy mennek a dolgai, ezért úgy éreztem, nem szabad tovább halogatnom a dolgot. Megtanultam ezen az úton, hogy nagyon sok ember és család küzd ugyanezzel a szívfájdalommal, csak nem beszélnek róla. A drog napjaink nagy problémája, aminek a megoldására összefogás szükséges ahelyett, hogy minden család küzd a saját démonaival, miközben szégyell beszélni róla.”

Szerencsére ez a történet – azt kell, hogy mondjuk: kivételesen – happy enddel végződött. Egy évvel később az édesanya újabb fotót posztolt a fiáról, amin a fia boldognak és egészségesnek tűnt, és ezt írta:

„Őrület belegondolni, hogy éppen egy évvel ezelőtt tettem ki azt a bejegyzést a FB-ra, amelyben mindenkit tájékoztattam a fiamról és arról, hogy még mindig hajléktalan és küzd a függőségével. Nem is sejtettem, hogy ez a poszt oda vezet, hogy ma már segítséget kap és tiszta! Mostantól azt szeretném mondani, hogy ő a „gyógyulás arca" a „heroin és a metamfetamin arca” helyett.”

De azt sem hallgatta el, hogy az idáig vezető úr meglehetősen rögös volt:

„Az út nem volt könnyű sem neki, sem mindannyiunknak, akik részt vettünk benne, de soha nem lehetnék hálásabb azért, ahogy a fiam ma él és józan. Mindazoknak, akikkel soha nem találkoztam, akik naponta imádkoztak és/vagy bármilyen módon segítettek, soha nem tudom eléggé megköszönni! Ma a fiam tiszta, teljes munkaidőben dolgozik és rendszeres kapcsolatot tart a családjával. Köszönöm mindenkinek! Visszakaptam a fiamat, a gyerekeim visszakapták a bátyjukat és az unokáim az apukájukat!”

A fiú saját Facebook-oldalán is megosztott képeket, melyeken jól látható a változás. Nemrég, októberben megerősítette, hogy még mindig józan, és egy fotót posztolt az idézettel:

„Drogoztam, persze, hogy drogoztam. Drogos voltam. Ez tény. De megtaláltam a gyógyulás útját. Inkább erről beszéljetek!”

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page