top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Egy bölcsődei dadus intelmei 1. – 4 dolog, amit soha nem vinnék be a bölcsibe

A TikTokon @abigailmf1998 néven videókat feltöltő fiatal nő egy bölcsődében dolgozik dadusként, és rendszeresen oszt meg olyan tartalmakat, melyekkel bölcsődés korú gyerekek szüleinek igyekszik segíteni. Mivel nekem is ilyen korú ikreim vannak, szoktam hébe-hóba nézni a videóit.



Az egyik videójában azt a négy dolgot sorolja fel, amit soha nem fog a bölcsis gyerekére/vel adni, amikor már neki is lesz gyereke.


 

Az első dolog a listáján a magas szárú, fűzős cipő.

A kisgyermekek ugyanis gyakran nem tudják ezeket maguk felhúzni, így az bölcsődei dolgozóknak kell segíteniük nekik, ami sok időt vehet igénybe.


A következők a listáján azok a szülők, akik csőrös pohárral a kezében hozzák a gyerekeiket az óvodába.

A kisgyerekeknek készült csőrös ivópoharak kényelmes megoldásnak tűnhetnek de Abigail szerint valójában befolyásolhatják a beszédfejlődést. (Ennek nem néztem utána, szerinte így van.) Ráadásul ezek a poharak nagy rumlit okozhatnak, ha a gyerek leejti, és a benne lévő folyadék mindenhová szétfolyik.

A poharak rendkívül rendetlenek is lehetnek, hiszen ha leejtik őket, a folyadék mindenhová kiömlik.


A következő, ami Abigail listáján szerepel, az az, amikor a gyerekeket olyan kezeslábasban vagy rugdalózóban viszik bölcsibe, ami ráadásul ezer gombbal záródik.

Ez ugyanis rendkívül bonyolulttá és időigényessé teszi a peluscserét. De a nagyobb gyerekek számára sem előnyösek ezek az egyberuhák, mert nem tudják önállóan levenni, amikor vécére mennek. Így mindig a bölcsődei személyzet segítségére szorulnak, ami értékes időt vesz el más feladatoktól.


Abigail listájának utolsó helyén azok a szülők állnak, akik hajcsatokat és masnikat tesznek a gyerekek hajába.

Ezek ugyanis könnyen kieshetnek és elveszhetnek. Az apró hajbavalók ráadásul fulladásveszélyt is jelenthetnek a gyerekek számára.


Abigail videója egyértelműen sokak tetszését elnyerte, hiszen már több mint 1,4 millióan látták. A kommentszekcióban többen is megosztották tapasztalataikat és véleményüket. Egy kommentelő – maga is bölcsődei dolgozó – például elmesélte, hogy egy hajcsat miatt egyszer nekik kellett a Heimlich-manővert alkalmazniuk egy gyereken, különben megfulladt volna.

 

P.

Fotó: Freepik


0 hozzászólás
bottom of page