Anyás-Apás · 2023.10.11 15:48 · 5 perc

A lányunk halála legyen az intő példa, hogy ne ülj be ittas sofőr autójába!

Egy autóbalesetben elhunyt tinilány szülei mindenkit arra kérnek, hogy nézzék meg az általuk közzétett megrázó felvételeket, Azt remélik, hogy 17 éves lányuk halála intő példa lehet, hogy senki ne üljön ittasan a volánhoz – és senki ne üljön be olyan sofőr mellé, aki alkoholt fogyasztott.

Nálunk is időről-időre felröppennek hírek úgynevezett bulibalesetekről, ahol pontosan ugyanez történik: a fiatalok buliznak, isznak, majd úgy ülnek autóba, hogy az autót vezető tini tudja magáról, hogy nem lenne szabad a volán mögé ülnie, de azok is tudják ezt, akik beülnek mellé utasként.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

A 17 éves Phoebe Johnson egy Seat Leon utasa volt, amelyet a most 20 éves Melissa Keilloh vezetett, aki beismerte, hogy 2021 októberében „100 százalékban” túlságosan részeg volt ahhoz, hogy autót vezethessen. A baleset az A514-es autópályán az angliai Derby közelében történt, mindössze két héttel Phoebe születésnapja előtt, amikor Keilloh elvesztette az irányítást egy kanyarban, miután a sebességhatárt túllépve járdaszegélynek csapódott. Phoebe kirepült az autóból, Keilloh pedig azt hajtogatta, amikor megtalálta Phoebe holttestét egy sövény tövében, hogy „megöltem őt”.

A balesetet és a lány gyötrelmes sikolyait a műszerfali kamera rögzítette.

Keilloh-t három éves börtönbüntetést kapott, és hat és fél évre eltiltották a járművezetéstől, miután beismerte, hogy ittas vezetéssel halálos balesetet okozott, és közben a sebességhatárt is túllépte.

Phoebe szülei, Paul és Nicola közzétették a baleset megrázó felvételeit, hogy megpróbálják megakadályozni, hogy mások is elkövethessék ugyanazt a potenciálisan végzetes hibát.

A felvételeken hallható, ahogy az autót vezető lánytól valaki azt kérdezi: „Úgy érzed, hogy életveszélyes beülni melléd az autóba?” Mire Keilloh így válaszol: „100 százalék. Kib.szottul részeg vagyok.” Miután elindultak, Keilloh látható, amint veszélyesen előzget autókat sötét vidéki utakon, miközben hangos tánczenét hallgat. A felkavaró pillanatot, amikor 15 perccel később elvesztette az irányítást, aztán a lány sikolyait és a fékek csikorgását is rögzítette a kamera.

Phoebe édesapja, Paul ezt mondja:

„Olyan volt, mint egy elszabadult vonat, amiről már nem lehet leszállni. Phoebe-nek mégis azt kellett volna mondania, hogy „nem szállok be a kocsiba”. A sofőr még mondta is, hogy túl részeg ahhoz, hogy vezessen, mégis a volán mögé ült. Hülyeség volt, mint az is, hogy Phoebe ennek tudatában is beült mellé az autóba. Ez a hülyeség az életébe került.”

Phoebe édesanyja, Nicola felidézi a pillanatot, amikor rendőrök érkeztek az ajtajukhoz és a közeli kórházhoz vitték a szülőket.

„Hajnali egy óra körül lehetett, hallottam a szirénákat. Hirtelen nem is tudtam, hogy ez a valóság vagy csak álmodom. Aztán láttam a kék fényeket a függönyön keresztül, majd az kopogtak az ajtón. Azt mondták, hogy „a lányuk balesetet szenvedett, és nagyon rosszul van”. Nagyon gyorsan a kórházba értünk. Tudtam abból, hogy értünk jöttek, hogy nagyon nagy a baj, de még mindig nem fogtam fel, hogy ez lehet a vége.”

Majd ez mondja:

„Egy pillanat alatt elveszítheted a korábbi életedet. Egy ilyen tragédia egyszerűen mindent kiszív az emberből, minden nap csak kínlódás, miközben azon tűnődöm, vajon meddig kell még ezt a fájdalmat átélnem. Nemcsak ránk és a családunkra, hanem a barátainkra és a tágabb közösségre is nagy hatással volt. Addig nem is gondolsz rá, amíg nem mész keresztül rajta magad is, hogyan változtat meg egycsapásra minden körülötted, kívül és belül is. Csak azt tudom mondani a szülőknek, hogy folyamatosan figyelmeztessék gyermekeiket erre a veszélyre, a fiataloknak pedig azt, hogy figyeljenek és vigyázzanak magukra.”

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek: Autóban született a baba – videóval

Egy ellentmondásos tipp, hogy ne felejtsd az autóban a gyereket

Azt hittem, én soha nem felejtem az autóban a gyermekemet… aztán mégis

Némán lopakodó autók – a modern közlekedés veszélyei a gyerekeinkre

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük