Anyás-Apás · 2021.10.19 04:15 · 4 perc

33 évesen lettem nagymama

Az utóbbi időben sok szó esik arról, hogy a nők egyre később vállalnak gyermeket, és főként az első baba születése tolódik az anya idősebb korára. Nem csoda, ha a suliban az első szülői értekezleten az anyukát gyakran a gyerek nagymamájának nézik. Most nézzünk egy történetet a másik végletre, amikor valaki nemcsak anyává, hanem nagymamává is nagyon fiatalon válik.

A britek legfiatalabb nagyija mindössze 33 éves, és azt mondja, hogy legtöbben azt hiszik, hogy a kis Larosa Mae nem az unokája, hanem a kislánya.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Sőt a szülészeten a nővérek a kismama nővérének nézték. Gemma azt is elárulta, hogy kezdetben idegenkedett a nagymama vagy nagyi megszólításoktól, mostanra azonban már megszokta, sőt megszerette és büszkén vállalja, hogy ilyen fiatalon lett nagymama, miután 17 éves lánya kislányunokát szült számára.

Könnyen kiszámolható, hogy Gemma sem volt túlságosan öreg, amikor lányát szülte, hiszen mindössze 16 évesen lett anya. Larosa anyukáján, Maizie-n kívül lánya van: a 10 éves Gracie és Bella, aki most négyévesen lett nagynéni.

„A múltkor az unokámmal mentem a két kisebb lányomért a suliba, amikor valaki megkérdezte, hogy az enyém-e a baba. Amikor elárultam neki, hogy én nem az anyukája, hanem a nagymamája vagyok, teljesen ledöbbent. Mindenki azt hiszi, hogy Maizie a kis Larosa Mae nővére, és folyton el kell magyaráznom, hogy nem a nővére, hanem az édesanyja. Rólam meg egyből azt feltételezik, hogy Larosa Mae az én kislányom. A kórházban a szülészeten pedig azt gondolták, hogy én vagyok a baba nagynénje. Szinte naponta keveredünk ilyen félreértésekbe, de most már csak csak nevetünk rajta.”

Azért azt is elárulta, hogy nem fogadta osztatlan lelkesedéssel, amikor kiderült, hogy a legidősebb lánya 16 évesen teherbe esett, hiszen emlékezett rá, hogy annak idején neki sem volt könnyű dolga ebben a helyzetben.

„Az első reakcióm az ijedtség és aggodalom volt, mert még jól emlékeztem azokra a nehézségekre, melyekkel én kerültem szembe, amikor ilyen fiatalon estem teherbe. De azóta megbékéltem a helyzettel és imádom a családomat így, ahogy vannak. A lányom annyira természetesen tette, amit anyaként tennie kell, hogy rettentően büszke vagyok rá.”

Maizie és 19 éves barátja, Jack most egy angol kisvárosban élnek, és az ifjú nagymama segítségével nevelik a kis Larosát. A történetnek egyetlen szereplője van, aki nem felhőtlenül boldog, mégpedig Gemma édesanyja, aki eddig még nem nagyon tudta megszokni a gondolatot, hogy még 60 éves sincs, máris dédmama lett. Gemma szerint az anyja erre még nincs felkészülve. Pedig amikor a saját lánya jelentette be annak idején, hogy nagyon fiatalon babát vár, akkor minden támogatást megadott neki.

„Megölelt és azt mondta, rendben van, mindenben segíteni foglak. Fogalmam sincs, hogyan boldogultam volna nélküle. Mindenre megtanított, amire szükségem volt és még annál is többre, amiért soha nem lehetek eléggé hálás neki.”

Fotó: The Sun

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Ezek is érdekelhetnek:

Még csak 29 éves leszek, amikor a gyerekem érettségizni fog

Egyedül, 16 évesen korababát szültem a karantén alatt

Egy asszony, aki 39 éves és 44 gyereket szült

Gömbölyödő pocak az iskolai egyenruha alatt

Hány gyerekük van? 19, 20… 21???

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük