top of page
  • Dr. Szabó Linda

Torokfájás? Nem mindegy, mivel kezeled!

A téli időszakban legyengült immunrendszer, a hideg és nyirkos idő, valamint a kinti és benti hőmérséklet-különbség köztudottan kedvező körülmények a vírusok és fertőzések számára. A szervezetünket azonban felvértezhetjük a kihívásokkal szemben, sőt, az első tünetek megjelenésekor is találhatunk olyan természetes megoldást a problémáinkra, amelyik a vírusokkal szemben is felveszik a harcot.A leggyakoribb panaszok egyike ebben az időszakban a torokfájás, amelyet sok esetben vírusfertőzések okozzák.

 

A torokkaparás, nyeléskor fokozódó torokfájdalom, kipirosodott torok, nyelési nehézség és rekedtség mind-mind olyan tünet, amelyek számos betegséget kísérnek, beleértve a felső légúti fertőzéseket is. Szerencsére azonban már otthon is el tudjuk kezdeni kezelni a tüneteket kifejezetten erre alkalmas gyógynövényekkel.

„Érdemes olyan gyógynövényeket választani, melyek kettős hatással bírva megakadályozzák a vírusok bejutását a szervezetbe és enyhítenek is a kellemetlen torokirritáció érzésén. Még inkább hasznos lehet, ha ezeknek a növényi kivonatoknak a kombinációját használjuk, ugyanis képesek együtt egy hatékonyabb megoldást nyújtani vírusfertőzések – például influenza – esetén is. Létezik olyan szájspray, amely tartalmazza azokat a természetes összetevőket, melyek segítenek a felső légutakat, torkot érintő panaszok megelőzésében, enyhítésében. Szopogatós pasztillák formájában is elérhetőek ezek a gyógynövények, melyek ugyanezen hatás mellett nagy antioxidáns tartalmukkal belülről is támogatják az immunrendszer normál működését”

magyarázta Dr. Szabó Linda tudományos kutató, a VIROSTOP gyógyszerésze.


Kifejezetten a vírusok ellen nincsenek vény nélkül kapható gyógyszerek. Ezen kívül sok pasztilla, mely szintetikus hatóanyagot tartalmaz, csak fertőtlenít és a fájdalmat enyhíti, nincs vírus ellenes hatása.


A szakember szerint a leghatásosabb pasztillát úgy válasszuk ki, hogy azok a gyógynövények alkossák, amelyek egyenként is hatásosak a panaszok enyhítésében, de a hatásuk is erősíti egymást.

„Az acerola, echinacea, bodorrózsa, orvosi zsálya és a citrusok együtt egy erősebb komplexet alkotva tudnak fellépni a felső légúti fertőzésekkel szemben, mintha az ember külön-külön alkalmazná őket. Ezen növényi összetevők bioflavonoidjai nagy jelentőséggel bírnak a vírustámadások során, ugyanis feloldják a vírusok védőburkát, és azokat elpusztítva nem engedik őket bejutni a sejtekbe, így ott tovább szaporodni sem képesek. Javasolt ilyeneket használni az őszi, téli és tavaszi időszakban is, hogy megőrizzük szervezetünk egészségét, betegség esetén pedig segítsük a kellemetlen tünetek mielőbbi enyhülését és megszűnését”

tette hozzá a gyógyszerész.


A termékek elalvás előtti alkalmazása hozza a legpozitívabb eredményt

A szervezetbe bejutó kórokozók leginkább éjjel szaporodnak, próbálnak az immunrendszeren felülkerekedni, és sejtről sejtre haladva betegséget okozni. A leghatásosabb módszer ellenük az, ha a készítményt este lefekvés előtt, fogmosás után alkalmazzuk, és hagyjuk, hogy az aktív növényi összetevői egész éjszaka kifejtsék jótékony hatásukat. Ettől függetlenül természetesen napközben is alkalmazhatók a javasolt adagolása szerint, és az egész család számára biztonságot és enyhülést nyújt a felső légúti betegségek veszélyes világában.

„Szervezetünk fontos védőgátja a felső légúti vírusok elleni küzdelemben a száj- és orrnyálkahártya. A rajtuk keresztül végbemenő vírustámadásoknál sokat számít a nyálkahártya aktuális állapota, épsége, valamint a működésének valamilyen formában történő támogatása. Egyes természetes anyagok, mint amilyenek a bodorrózsa polifenoljai is, más növények hatásaival együtt képesek egy olyan hatékony védőréteget képezni a nyálkahártyán, mely nem engedi a vírusokat behatolni a sejtekig, így azok nem okoznak helyi, majd a szervezetben egyre jobban elterjedő fertőzést”

tette hozzá Dr. Szabó Linda.


Fotó: Freepik


Ezek is érdekelhetnek:
0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page