top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Testvérek, és már másodszor egyszerre szültek

A véletlenek mekkora összjátéka kell ahhoz, hogy két testvér egy időben hozza a világra a gyermekét? Ha pedig ez a bravúr kétszer is sikerül, akkor ez valóban különleges esemény. Most ez történt Alabamában, ahol két testvér, Mara Meighan és Jennifer Solis mindössze egy órás eltéréssel szült, egyikük kisfiút, másikuk kislányt. A kórház a honlapján hozta nyilvánosságra a nem mindennapi eseményt.


Ráadásul nem ez volt az első eset, a testvérek kilenc évvel ezelőtt ugyanígy egyszerre adtak életet első gyermeküknek, akkor csak néhány percnyi volt az eltérés.


 


A gyermekszülés kivételes esemény egy nő életében, és még különlegesebb, ha egyszerre élheti át a csodát testvérével. Mara Meighan és Jennifer Solis ugyanott, az alabamai Piedmont Columbus Kórházban adott életet gyermekének: Meighan egy kislánynak, Ana Grace-nek, Jennifer néhány órával később egy kisfiúnak, Marcónak. „Életet adni mindig különleges pillanata az életnek – és még inkább különlegessé teszi, ha valaki a testvérével együtt élheti meg – írta a kórház egy Facebook-posztban, egy fotóval együtt a kékbe és rózsaszínbe öltöztetett újszülöttekről. – A két unokatestvér, boldog, egészséges, és szeret aludni – ahogyan a fotó is igazolja.”

Ana Grace és Marco is második gyerek a maga családjában, ahol a nagyobb testvérek ugyancsak egyszerre születtek kilenc évvel ezelőtt. „Észrevettem, hogy terhes vagyok, és másfél héttel később a testvérem is észlelte a terhességét” – emlékezett vissza Solis egy interjúban. Testvére azt is elmondta, hogy tudták, hogy van esélyük arra, hogy megint egyszerre szüljenek, de álmukban sem gondolták volna, hogy a két szülés időben ezúttal is ennyire közel esik majd egymáshoz.

Azt is elmondták, hogy semmi tudatosság vagy külső beavatkozás nem volt a történtekben, ismét véletlen egybeesés volt, hogy a két baba szinte ugyanakkor jött a világra. Azt remélik, hogy ezek a véletlenek majd még szorosabbra fonják a kötődést az unokatestvérek között. Solis csak azt „sérelmezi”, hogy ő szeretett volna kislányt, de ez végül a testvérének jött össze.

Kíváncsi vagyok, hogy ez a bravúr harmadszorra is sikerül-e majd nekik. Mint a szinkronúszók. Csak ők nem úsznak, hanem szülnek.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page