top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Sír a baba? Vannak szomszédok, akik megértik, hogy a szülőknek se könnyű...

Ha síró baba van valahol, akkor szomszédháborúkról szólnak a hírek. Mert sok szomszéd továbbra sem tudja elfogadni, hogy a babák bizony sírnak. Most viszont egy éppen ellenkező történetet hoztam nektek, melyben a szomszédok gesztusa könnyekig meghatotta a friss szülőket.


De ez tényleg egy olyan sztori, amitől könnyekig meg kell hatódni? Vagy ez lenne a természetes?


 


A szomszédok közötti civakodások szinte az élet elkerülhetetlen velejárói, és amikor baba érkezik a házba, ez újabb okot jelenthet a konfliktusokra. Hiszen a baba sír, a sírás pedig áthallatszik a szomszédba. Ami aztán vagy zavarja a szomszédokat, vagy… Az ilyen történetek vége általában egy levél vagy a társasház hirdetőtáblájára névvel vagy név nélkül kibiggyesztett levél szokott lenni. Most azonban pont az ellenkezője történt, az anyuka pedig az interneten is megosztotta a kedves gesztust. Tagadhatatlan, hogy egy újszülött baba érkezése kihívásokkal jár – és az is lehet, hogy maguk is kellemetlenül érezzük magunkat, hogy a baba állandóan sír. A történetben szereplő pár azonban nem hitt a szomszédjuk kedvességének, amikor megpróbálták megkönnyíteni a kezdeti időszakot.


Az történt, hogy az újdonsült anyuka csomagot talált az ajtajuk előtt, amihez egy levelet csatoltak, amelyen ez állt:

„Helló, mi vagyunk a bal oldali szomszédaid. Néhányszor hallottuk a kisbabádat sírni és arra gondoltunk, hogy adunk néhány pelenkát és törlőkendőt, mivel tudjuk, mennyire nehezek tudnak lenni az első napok. Reméljük, ettől jobb kedvre derülsz.”

A szomszéd egy halom babaterméket hagyott a bejárati ajtó mellett, amit az anyuka meg is osztott az interneten, ahogy írta: 

„A szomszédaink ezt a cetlit hagyták a bejárati ajtónknál néhány pelenkával és törlőkendővel együtt. Köszönjük a kedvességüket, és hogy türelemmel viselik azokat a megpróbáltatásokat, melyeket egy síró újszülött mellett el kell szenvedniük.”

Aztán azt is írja, hogy bennük is aggodalmat keltett, hogyan fogadják majd a szomszédok, hogy a baba időnként felébreszteni őket:

„Aggódtunk, hogy a szomszédaink nem tudnak majd aludni a babától, de jó érzés tudni, hogy vannak, akik megértik az éjszakai küzdelmet. Sok szülőnek nehezebb dolga van, mint nekünk, ezért hálásak vagyunk a kedves gesztusért, és azt tervezzük, hogy hasonló esetben majd mi is viszonozzuk egy másik párnak.”


Andi


Fotó: Shutterstock


0 hozzászólás
bottom of page