top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Szüléstörténetek hercegi módra

Megjelent Harry herceg botránygyanús könyve Spare (Tartalék) címmel. Ebben a fiatalabbik királyi sarj két gyermekük szülésének történetéről is megosztott néhány izgalmas(nak gondolt) részletet. Meghan nagyon furcsa szüléstörténetei a Nando’s étteremlánc elviteles menüjétől a Diana hercegnő fotójával ékesített szülőszobán át a szanszkrit zenéig. És állítólag még arra is szántak egy percet, hogy Lilibet érkezése után „megújítsák esküvői fogadalmukat”.

De amiben a hercegi pár gyermekeinek érkezése sem különbözik a hétköznapi babákétól: a második szülés sokkal nyugodtabban és rutinosabban zajlott, mint az első. Vasárnapi szüléstörténet(ek).

 

Szóval megjelent a sokak által izgatottan várt memoárkötet Harry herceg tollából, a sokatmondó Spare (Tartalék) címmel. Botránygyanús könyvében a fiatalabb herceg néhány intim részletet megosztott is két gyermeke érkezésével kapcsolatban.


A 38 éves sussexi herceg a könyvben nemes egyszerűséggel „káoszként” aposztrofálja elsőszülött gyermeke, Archie születését 2019. május 6-án a londoni Portland Kórházban. Elárulta például, hogy a szülést a kiírt dátum után 10 nappal indították meg az orvosok. Elmesélte, hogy úgy sikerült észrevétlenül bepattanniuk a Frogmore Cottage előtt várakozó autójukba, hogy ezzel nem keltették fel a ház előtt állomásozó fotósok és újságírók figyelmét. A kórházhoz érkezve egy titkos lift vitte fel őket egy különszobába A vajúdás alatt Harry a testőrök által hozott csirkét ette, és az idegei megnyugtatására állítólag annyi gázt használt el az eredetileg Meghan számára odakészített kéjgázból, hogy a személyzetnek palackot kellett cserélnie, hogy a vajúdó kismamának is jusson a nyugtató hatású gázból. A férj elmondása szerint eközben Meghan egy lila labdán ugrálva igyekezett gyorsítani a szülés folyamatát. Amikor a fájások felerősödtek, az orvosok epidurált is alkalmaztak a szülési fájdalmak csökkentésére.


A pár ugyanazokkal az elektromos gyertyákkal díszítette fel Meghan kórházi szobáját, amelyeket Harry a 2017-es lánykérésénél használt, és Meghan javaslatára a néhai Diana hercegné egyik fotója is kikerült az éjjeliszekrényre. A pár a vajúdás alatt szanszkrit zenét hallgatott, mivel Meghan a terhessége alatt egy ayurvédikus orvossal konzultált, aki az ősi indiai orvoslás elveit követi.


Amikor Archie megszületett, mindketten sírtak, miután a babát törülközőbe csavarták és Meghan kezébe adták. A herceg azt is leírja a könyvében, hogy miután az orvosuktól azt hallották, hogy az újszülöttek mindent magukba szívnak, amit életük első percében mondanak nekik, rögtön a megszületése után biztosították a kis Archie-t arról, mennyire szeretik őt. A szülés után ugyanolyan titokban, ahogyan érkeztek, elhagyták a kórházat, és két órával később már ismét a Frogmore Cottage-ban voltak.


Harry ezzel szemben azt mondta, hogy a pár „nagyobb biztonságban és nyugalomban” érezte magát, amikor két évvel később kislányuk, Lilibet jelezte, hogy hamarosan érkezik. A kislány 2021. június 4-én jött a világra Kaliforniában. A herceg úgy emlékezik, hogy csak boldogságot éreztek, és sokkal nyugodtabban vágtak bele a második szülésbe, mint az elsőbe.

„Micsoda felszabadultság és megkönnyebbülés volt, nem kellett aggódnunk az időzítés, a protokollok, az újságírók és más, ehhez hasonlóan felesleges dolgok miatt”

– fogalmaz a herceg.


Felidézte, hogy teljes nyugalomban autóztak a kórházba, és közben még arra is volt idejük és figyelmük, hogy megálljanak hamburgert és sült krumplit venni a kispapának, fajitát pedig Meghannak. A szülőszobába érkezve még a TikTokon akkoriban nagyon divatosnak számító, vírusként terjedő baba-mama táncot is ellejtették. Harry herceg azt is elárulja a könyvben, hogy azt mondta a feleségének, azt szeretné, hogy az első dolog, amit a babájuk látni majd, az ő arca legyen, és beszámol azokról az elsöprő érzelmekről is, melyek elöntötték, amikor először megpillantotta a kislányát. Meghan később azt mondta neki, hogy soha nem volt még annyira szerelmes belé, mint lányuk születésekor. Meghan megosztotta vele azokat a gondolatait is, melyeket akkortájt vetett papírra a napjójába, ami a herceg szerint nemcsak szerelmi vallomásként értékelhető, hanem esküvői fogadalmuk megújításaként is.


Az Anyás-Apás szüléssel kapcsolatos összes cikkét ide kattintva olvashatod el.


Ezek is érdekelhetnek:


bottom of page