Anyás-Apás · 2022.08.27 08:35 · 3 perc

Segítség, anyaként már soha nem leszek korábbi önmagam?

Borzasztóan érzem magam az átalakult testem miatt, mondjatok valami biztatót! Elvesztettem korábbi énemet. Hatodik éve vagyok itthon, két gyermekem született. Szülések előtt, bevallom őszintén, jó csajnak tartottam magam, a hibáimmal együtt is. Volt időm magamra, eljártam kozmetikushoz, fodrászhoz. Ügyféltalálkozókra csinos ruha, amúgy smart casualban töltöttem a napjaim, ma már a farmer póló is ünnepnap. Minden vasárnap megcsináltam a körmeim, reggelente kifestettem magam, magas sarkú, ballonkabát, retikül, stb.

Most? Árnyéka sem vagyok ennek az élettel teli, mosolygó lánynak, aki után megfordultak az utcán. Persze elmúltam 30… 35-öt töltöttem idén, de nem érzem magam jól a bőrömben.

Hasamra rakódott vagy 8 kg, striák, a hajammal nem tudok mit kezdeni, fakó az arcom, meggörnyedtem a gyerekek emelgetésében, rossz a tartásom, tokám nőtt, melleim megereszkedtek. Kevés alvás és a stresszkajálás-maradék evés egyértelműen meglátszik a „hordó testemen”.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Mindig úgy képzeltem el, micsoda MILF leszek, erre most be sem merek menni a munkahelyemre, nehogy érezzem a lesajnáló tekinteteket. Próbálnám én magam elfogadni, de egyszerűen nem tudom megszeretni a testem a jelenlegi állapotában, nem állnak jól a korábban hordott ruhák a plusz kilók miatt.

Nem tudom hol kezdjem, mire próbáljak meg időt szorítani a gyerekek mellett. Talán a fogyás (5–8 kg-ról lenne szó)? Jó lenne egy normális arcápolási rutin, amit pár éve elhagytam idő hiányában, vagy fogyás előtt még vegyek új ruhákat? Talán ideje lenne lecserélni a sportcipő+hátizsák kombót valami csinosabbra? Annyi ötletem van, belelkesedek, aztán marad minden a régiben. Télen pedig mennem kell vissza dolgozni és így le vagyok pukkanva…

Kicsit ez most összevisszaság lett, de talán lesz itt 1-2 mami, aki épp hasonló problémákkal küzd, netalántán már sikerült is helyre raknia magát.

Forrás: Reddit

Fotó: Dreamstime

Ezek is érdekelhetnek:

Úgy éreztem, nem vagyok jó anya – pedig „csak” mellrákom volt

Csak mert anya vagyok, nem kötelező szeretnem a gyerekeket!

Amíg az anya netezett, a babája megfulladt

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük