top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Orrkarika kilencévesen? Te milyen vad ötletekre bólintasz rá?

Egy amerikai édesanya nagy port vert fel az interneten, miután elárulta, hogy engedélyezte kilencéves kislányának orrpiercing készíttetését. Ami magyarul azt jelentette, hogy a kislány eztán egy karikával az orrában járt-kelt a világban. Ez önmagában is (lehet) érdekes történet, de ennek apropóján még érdekesebb kérdés, hogy te milyen vad ötletére bólintasz rá a gyereknek?

Mert azt szerintem minden szülő tudja, hogy ilyenekből nincs hiány. Tetoválás hány éves kortól mehet? Vadvízi evezős túrára elengeded? Mászófal vagy sziklamászás? Egyéb ötlet?

De lássuk előbb a sztorit!

 

Az illinois-i Meagan Black a TikTok-a posztolt egy videót, amelyen 9 éves lánya, Bella orrkarikával és vastagon kispirálozott szempillával látható. A klip, ami már 23 millió megtekintés felett jár, sokakban visszatetszést váltott ki, egyesek „rossz anyának” bélyegezték a 28 éves nőt. Volt, akiben felmerült, hogy a piercing biztosan nem is igazi, látván a kislány zsenge életkorát, míg mások éppen az orrkarika miatt vonták kétségbe, hogy valóban annyi idős, amennyinek az édesanyja mondja, és nem mondjuk 15 éves.

„Nem tudom, hogy tényleg gyerek-e, mert az hangzik el és úgyis néz ki, de orrpiercinggel???”

– tette fel a kérdést valaki.

„Túl fiatal ahhoz, hogy orrpiercingje legyen!”

– írta valaki más abból kiindulva, hogy a 9 az valóban 9.

Voltak, aki vehemensebben fogalmaztak:

„Nem, nem, nem és nem! A pokolba is, túl fiatal, túl fiatal! Rossz szülő vagy! Szégyelld magad!”

Voltak viszont, akik védték az anyukát:

„OMG, hagyjátok abba a gyűlölködést! Annyira aranyos az orrkarikája! Annyira jól áll neki!”

Az anyuka azzal vágott vissza a kritikusoknak, hogy azért engedte meg a lányának, hogy átfúrassa az orrát, mert „nem szereti a fülbevalókat”, mivel azok „csúnyák”. Hozzátette, hogy „nem volt korhatár”, amikor elvitte Bellát az orrlyukasztásra, mivel szülői beleegyezéssel történt a dolog.

„Oké, hogy kilencéves, de ha akar egy kib...tt orrkarikát, kinek mi köze hozzá? Ez nem a nyelve vagy a szemöldöke, nem is arctetoválás, ez egy egyszerű karika! Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni?”

Sok felhasználó azt is firtatta, hogy Bella iskolája hogyan reagált a piercingre. Meagan elmagyarázta, hogy lánya állami iskolába jár, és hozzátette, hogy „nincs bajuk” az orrkarikával, és „nem szóltak rá semmit”.

Az anyuka a továbbiakban visszautasította azokat a feltételezéseket, miszerint ő kényszerítette volna a gyermekét a piercingre.


Te akartad a piercinget, vagy én kényszerítettelek? – teszi fel a videón a kérdés a 9 éves kislánynak, aki ezt válaszolja: Én akartam.


Nos, neked hol a határ? Orrkarika mehetne a 9 évesnek? Mi volt a legképtelenebb ötlet, amihez a gyereked az engedélyedet kérte? Megengedted neki vagy kerek perec megtiltottad?


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page