top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

„Nem vagyok hajlandó vigyázni a hazudós unokaöcsémre”

Egy nő a neten kért segítséget: igaza van-e, soha többé nem hajlandó gyerekfelügyeletet vállalni a testvérénél. Az ok: a kisfiú füllentett arról, mi történt, míg a szülei nem voltak otthon. Ebből majdnem rendőrségi ügy lett, amit nem szeretne újra megkockáztatni – mondja.

A „Te hogyan oldanád meg?” rovat következő történetét olvasod.

 

Egy anya rendőrséggel fenyegette meg a testvérét amiatt, mert kisfia valótlan történetet adott elő arról, amikor a nagynénje vigyázott rá. A hazugság családi perpatvarba torkollott, mivel a megvádolt nő kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó az unokaöccsére vigyázni, míg a szülőknek más dolga van.


A Redditen mesélte el a sztorit, mely szerint a testvére sokat dolgozik, és többnyire nem engedheti meg magának, hogy ezekre az időkre bébiszittert fogadjon 11 éves kislánya és 7 éves kisfia mellé. Ilyenkor sokszor a testvérét, a gyerekek nagynénjét kérte meg, hogy segítsen.

„Legutóbb az unokaöcsém teljesen megőrült attól, hogy nem engedtem neki, hogy a kanapén ugráljon. Amikor figyelmeztettem, hogy baleset lehet a vége, a gyerek hisztizni kezdett. Aztán amikor a tesóm hazaérkezett, akkor kétségbeesetten zokogva rohant a gyerek az anyához, annak ellenére, hogy két pillanattal előtte még teljesen rendben volt vele minden. Azonnal elkezdett neki panaszkodni, hogy egy férfit hoztam fel a lakásba, vele voltam végig, neki és a nővérének pedig egész nap nem adtam enni. A testvérem teljesen érthető módon felháborodott és kérdésekkel kezdett bombázni. Hiába mondtam neki, hogy nem igaz, amit a kisfiú mond, és nézze vissza házi kamera felvételeit, ezt megtagadta. Azt mondta, sürgősen hagyjam el a házat, még mielőtt kihívná a rendőrséget.
Nem volt mit tenni, eljöttem. Pár óra múlva a tesóm felhívott és bocsánatot kért. Azt mondta, hogy végül mégiscsak visszanézte a kamerafelvételeket, és a saját szemével győződött meg róla, hogy semmiféle pasi nem volt a házban, és hogy a gyerekek kaptak enni, más kérdés, hogy a kisfiú nem volt hajlandó megkóstolni az általam főzött ebédet.”

Amikor a testvére ismét arra kérte, hogy vigyázzon a gyerekeire, ezt a nő kerekperec megtagadta. Arra hivatkozott, hogy semmi szüksége nincs arra, hogy gyerek füllentése miatt ráhívják a rendőrséget. Ezt azonban a testvére azzal intézte el, hogy de hát még csak 7 éves, és „hát istenem, a gyerekek már csak ilyenek, folyton füllentenek”.

„Az anyánk szerint nevetséges vagyok, hogy ekkora ügyet csinálok egy gyerek dolgaiból, de szerintem ez több annál. Bajba kerülhettem volna, ha a testvérem tényleg kihívja a rendőrséget, a gyerek pedig nekik is elismétli azt, amit az anyjának mondott.”

A Reddit kommentelői nagyjából egyhangúan egyetértettek vele, hogy igaza van, ha többé nem vigyáz a gyerekekre.

„Kérted, hogy nézze vissza a kamera felvételeit. Nem tette, sőt rendőrséggel fenyegetőzött. Most utólag nem csinálhatja vissza az egészet, nem tehet úgy, mintha mi sem történt volna”

– írta valaki.

Mások azon a véleményen voltak, hogy egyáltalán nem természetes, hogy egy 7 éves gyerek ekkora súlyú dologban hazudjon. Az anyja pedig hagyta manipulálni magát.

„A testvéred bebizonyította, hogy nagyobb hitelt ad a gyereke szavának, mint a tiédnek. Semmi okod nincs rá, hogy továbbra is vigyázz a gyerekeire.”

Nos, te hogyan döntenél? A tájékára se mennél a testvéred gyerekeinek többé, vagy fátylat borítanál a történtekre, hiszen még gyerekek?

Fotó: Adobe Stock


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


A "Te hogyan oldanád meg?" rovat korábbi történeteit itt találod.


Ezek is érdekelhetnek:


bottom of page