Anyás-Apás · 2023.01.07 10:02 · 4 perc

Minden tilos a gyerekeimnek, ami veszélyes… lehet

Egy anya mindent, de tényleg mindent tilt a gyerekeinek, amiről azt gondolja, hogy akár csak kicsit is veszélyes lehet. Így aztán tilos nekik például léggömbbel játszani, ugrókötelezni, mágneses játékot a kezükbe venni vagy trambulinon ugrálni. De tiltólistás többek között az emeletes ágy is.

A 29 éves Laure Eliza azzal magyarázza ezt a példátlan szigort, hogy korábban temetkezési vállalkozóként dolgozott, és elég tragikus gyermekhalált látott ahhoz, hogy saját gyerekei esetében igyekezzen kiküszöbölni minden veszélyforrást, amit csak tud.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

„Az ismerőseim már csakGrincsnek neveznek, mert próbálok mindent és mindenkit távoltartani a gyerekeimtől, amit és akit csak lehet”

– mondja a 29 éves floridai anya, aki azt is árulja, hogy ő csak nevet ezeken a beszólásokon:

„Túlféltő anya vagyok, ez van, tudom magamról, és ezzel nincs is semmi baj szerintem.”

Magyarázatként azt hozza fel, hogy korábban temetkezési vállalkozóként dolgozott, és mint ilyen, rengeteg gyerek temetésénél közreműködött, ezen keresztül sok tragikus történetet ismert meg.

„Nem engedem a gyerekeimnek, hogy trambulinon ugráljanak, és soha nem is viszem őket olyan helyre, ahol elcsábulhatnának. Nincs emeletes ágyunk, és nem hordhatnak olyan pizsamát, aminek a derékkorcából kihúzhatnák a gumit, hiszen attól akár meg is fulladhatnak. Ezen kívül van egy csomó olyan játék, amivel nem játszhatnak. Hiszen akár egy pillanat alatt is készen van a baj, én pedig mindent megteszek, hogy csökkentsem egy balesetből adódó esetleges tragédia kockázatát.”

A léggömb például azért van feketelistán a családban, mert kidurranva kis darabjai a gyerekek szájába kerülhetnek, akkor a légcsőben elakadva fulladást okozhatnak. De 2 és 4 éves kisfiai a balesetveszélyre hivatkozva nem ugrókötelezhetnek és nem játszhatnak mágneses játékokkal sem.

Lauren ugyanilyen szigorú az étkezések területén is, és nagyon megfontolja, milyen ételt mer adni a gyerekeinek.

„A fulladásveszély miatt a szőlőszemeket darabokra vágom nekik, és 6 éves koruk előtt nem kaphatnak földimogyorót vagy más apró szemű élelmiszert sem.”

A fűzős cipőket nem száműzte ugyan a gyerekek ruhatárából, de a cipőfűző végét úgy bújtatja el, hogy azt ne tudják könnyen kihúzni.

A Metro című lapban megjelent beszélgetésből az is kiderül, hogy ez az erősen kockázatkerülő magatartás már Lauren családjában is megmutatkozott. Az édesapja a mentőknél dolgozott, ahol ő is sok borzalmat látott, ezért hasonló szabályok voltak érvényben már Lauren gyermekkorában is.

„Egész lista volt azokról a dolgokról, amivel nem játszhattunk. Ez nem jelenti azt hogy nem volt normális gyerekkorunk. Igazság szerint nem is nagyon értettem a sok tiltás okát és hátterét, egészen addig, míg fel nem nőttem, és nem lettek saját gyerekeim.”

Ezek is érdekelhetnek:

Póráz csak a kutyákra való? – a gyerekhámról

Hároméves kislány halt meg egy forró autóban

A feleségem egyedül hagyta a gyerekünket és elment futni! Normális?

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük