Anyás-Apás · 2022.04.07 06:28 · 3 perc

Konyhabútor trendek – megoldások kis helyre is

Kevés olyan helyiség van az otthonunkban, amely annyira variálható, mint a konyhánk. Bármely stílus vagy anyag szerelmesei is legyünk, ma már biztosan megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb konyhabútorokat.

Nézzünk néhány trendi megoldást, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

A klasszikus „L” alak

Az egyik legnépszerűbb választás különösen kis konyhába, az L alakú bútor blokk beszerzése. Ez nem csak azért jó, mert remekül kihasználja a sarkot pakolás szempontjából, de a sarok elem pultja is tágas teret és sok-sok felületet jelent akár sütéshez is. Az ilyen daraboknál érdemes a sarok elemet különösen praktikusan kiválasztani, például kifordítható fiókokkal felszerelni azt.

Elrejteni mindent (is)

A mai konyhabútor trendek világában nagy népszerűségnek örvend az a konyhabútor, amely minden konyhai gépet elrejt. Így például a hűtő vagy a mosogatógép is szép burkolatot kap. Ez nem csak rendkívül esztétikus, hanem a kisebb terek is tágasabbnak hatnak tőle, ráadásul a rendezettséget és minimalista stílust is elősegíti. A sok előny ellenére hátránya lehet, hogy így a konyhai gépek cseréjénél jól át kell gondolnunk az új gép méretét.

Apró részletek

Ha a bútorunk már adott, mégis valami újdonságra vágyunk, akkor kísérletezzünk bátran a csempékkel. Különösen a pult és a pult fölötti polcrendszer között nagyon trendi a színes, egyedi, vagy minimalista stílusú, akár fekete csempék vagy tégla hatású burkolat elhelyezése. A sötétebb színek mélyítik a teret, így ezt kis konyhában is bátran használhatjuk. Hasonlóképp bátran játszhatunk a világítással, például egy led szalag felhelyezésével. Igyekezzünk a szalagot egy takaróléccel elrejteni, vagy helyezzük azt a falhoz eső oldalra, így a fény látszani fog, de a led szalag nem!

Tipp: Ha a pult fölött csak kevés helyünk van a falon, akkor igyekezzünk minél kevesebb konyhai eszközt itt tárolni – kerüljük a felakasztható vagy pultra helyezhető tárolókat, hiszen ezek zsúfoltabbá tehetik a kis tereket!

(X)

Ezek is érdekelhetnek:

Másképp ugyanúgy: különleges szükségletű gyermekkel a konyhában – 1.

A sztárséf nem tud beszélni és írni, járni is alig

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük