top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Kisfiam lesz vagy kislányom? – 6 + 6 babonaság öreganyáinktól 2.

„Na, kisfiú lesz vagy kislány?” – ez az a kérdés, melyet minden várandós nő megkap, legalább egyszer. Nem csoda, ha az évszázadok alatt sokféle babona, tipp, módszer terjedt el a baba nemének megjóslására, Bár manapság, a modern technika birtokában ezek nélkül sem ördöngösség nemcsak megjósolni, de akár biztosra meg is mondani a baba nemét, de jó eljátszani a gondolattal, hogy vajon kisfiú vagy kislány.

kisfiú vagy kislány

A múltkor már hoztam 6 módszert a baba nemének meghatározására, most itt az újabb 6.

 

Szemteszt

Az egyik legrégebbi női mese szerint szuper könnyű megjósolni a baba nemét! Nézz a tükörbe körülbelül egy percig. Ha a pupilláid kitágulnak, az azt jelenti, hogy fiút vársz. A terhesség a vízvisszatartásnak és a szemszárazságnak köszönhetően elég sok szemészeti változást okozhat, de ez a mese valószínűleg nem sok igazságot tartalmaz, ha egyáltalán van benne igazság.


Magasan vagy alacsonyan van a baba

Ez a nemet megjósló legenda világszerte elterjedt és évszázadokon át fennmaradt. A terhességi hagyomány szerint a magasan hordás azt jelenti, hogy lányt vársz, míg a mélyen hordás azt, hogy fiú lesz. Bár ez nem feltétlenül igaz, de nem is feltétlenül hamis.

A babapocak a méh méretétől és helyzetétől függ, amit a terhesség stádiuma és a baba mérete határoz meg. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a fiúmagzatok gyorsabban és nagyobbra nőnek, mint a nők, ami azt jelenti, hogy az alacsony babapocak éppen arra utal, hogy kisfiút hordasz a szíved alatt.


Gyűrűteszt

A nem megjóslásának összes furcsa és érdekes módja közül valószínűleg ez a legmókásabb. Köss egy gyűrűt egy madzagra, és akaszd a hasad fölé. Ha körkörös mozgásban leng, akkor lehet, hogy lányt vársz, de ha oldalra leng, akkor azt jelenti, hogy fiút vársz.

Egyes kultúrákban a zsinór vagy szalag helyett egy hajszálat kell használnod, így lehet, hogy nincs szerencséd, ha rövidebb frizurát viselsz.


Szívritmus

Ami a terhességi legendákat illeti, ez eléggé friss. A következő ultrahangvizsgálat során figyeld a baba szívritmusát. Ha az a kis ketyegő gyorsabban ver, mint percenként 140 ütés, akkor kislányra készülj.

A magzat egészséges szívritmusa általában 110 és 160 ütés/perc között van, de a magasabb értékek általában a baba aktivitási szintjének és a terhességi kornak köszönhetőek. Tehát, bár a dobogó szív nem feltétlenül árulja el a nemet, de egy aktív babát előre jelezhet.


Kínai nemi táblázat

Sok kultúrának saját módszere van a baba nemének előrejelzésére. Egyes legendák szerint ezt a táblázatot egy pekingi királyi sírban találták több mint 700 évvel ezelőtt. Helyezd az egyik ujjadat a fogantatáskor betöltött életkorodra, a másik ujjadat pedig a fogantatás hónapjára. Ahol az ujjak középen találkoznak, megmondja, hogy kisfiút vagy kislányt vársz. Készen állsz arra, hogy kipróbáld ezt a szórakoztató táblázatot? Egy ilyen kínai jóstáblát itt találsz.


Vérnyomás a fogantatás előtt

Ezt egy kicsit trükkösebb elvégezni. Egy tanulmány szerint minél magasabb egy nő vérnyomása 26 héttel a fogantatás előtt, annál valószínűbb, hogy fiú lesz. Tehát ha voltál orvosnál, mielőtt teherbe estél, nézd vissza, mennyi volt a vérnyomásod – ez lehet a nagyon „tudományos” támpont arra, hogy kisfiút vagy kislányt vársz.


Fotó: Freepik


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page