Anyás-Apás · 2019.09.01 17:35 · 3 perc

Ilyen könnyen csempésznek drogot a kamaszlányod italába!

Sokszor sok helyen leírták már, mire kell figyelniük a lányoknak, ha nem akarnak áldozattá válni. A trükk egyszerű: egy óvatlan pillanatban a fiúk/férfiak drogot csempésznek az italukba, aztán a magatehetetlen lánnyal már azt csinálnak, amit akarnak. Mégis se szeri, se száma az ilyen eseteknek.

Egy videóban bemutatták, milyen könnyű ezt megtenni.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

A videón természetesen mesterséges körülmények között mutatják be, hogy drogot csempészni egy lány italába egyáltalán nem nehéz. A lányok persze nincsenek beavatva, ők tényleg azt hiszik, hogy az éppen megismert fiúkkal egy italra térnek be valahová. Aztán amikor a lány kimegy a mosdóba, a drog máris a poharába kerül. Sőt még az is elég, ha egy pillanatra félrenéz, így szem elől téveszti az italát. A kísérlet végén értelemszerűen elmagyarázzák a lányoknak a szituációt és megmutatják azt is, hol vannak azok a kamerák, melyek rögzítették a történteket.

Nem lehet elégszer ismételni a szabályokat

Úgy tűnik tehát, hogy nem lehet elégszer elmondani, mennyiire fontos, hogy a fiatal lányok a buliban ne igyanak olyan italból, melyet nem előttük bontottak fel/készítettek el, és eztán se tévesszék szem elől az italokat.

Ezen kívül történtek/történnek próbálkozások olyan technikai eszközök kifejlesztésére is, melyek alkalmasak az italba csempészett drog kimutatására. Ilyen volt pár éve a PD.ID nevű eszköz, mely drog jelenlétében pirosan villogva figyelmeztet, míg zöld fénnyel világít, ha az ital biztonságosan fogyasztható.

Aztán itt van három floridai diáklány találmánya, a partidrogot kimutató szívószál is. Victoria Roca, Susana Cappello és Carolina Baigorri olyan szívószálat tervezett, ami képes jelezni több kábítószer jelenlétét is az italban. A szívószál az italba helyezve jelez: h az ital drogot tartalmaz, a szívószál vége kékre színeződik.

A legbiztosabb mégis az, ha a kamaszlányok tudják – és alkalmazzák is! – a szabályokat.

#drog #partidrog #kamaszlányok #videó

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük