top of page
  • helloklimax®

Hű, lehet, hogy már klimaxolok? – videóval

Mostanában egyre többször van meleged és még a szobahőmérsékletet is másképpen viseled el? Vajon mi történik veled? Nem is biztos, hogy elsőre beazonosítod, aztán amikor egyre többször, majd óráról órára tapasztalod, akkor elcsodálkozol: hű, lehet, hogy klimaxolok? Nem, az mégsem lehet, hiszen még csak negyvenvalahány éves vagyok…

klimax

Mikor normális, hogy elkezdődjön a menopauza?

 

Nem mindenkinél jelentkezik azonos életkorban, de előfordul, hogy már 41-42 évesen berúgja az ajtót. Mi szünteti meg a hőhullámokat? Mi befolyásolja a petefészek működését és mi zajlik le az agyban amikor elindul a változókor? Egyáltalán mi köze van az agyunknak a klimaxhoz? Ebben az adásban Dr. Cseh Erika nőgyógyásztól olyan részleteket is megtudsz, amit eddig nagy valószínűséggel nem tudtál a menopauzáról.


Az adásban szó lesz a:

  • tipikus klimaxos tünetekről,

  • a hőhullámokról,

  • az éjszakai felébredésekről,

  • a hüvelyt érintő változásokról,

  • a különféle vérzési zavarokról,

  • a gyakori húgyúti és felfázásos tünetekről,

  • a lelki változások okairól és fajtáiról,

  • a libidócsökkenés okairól,

  • és arról is, hogy miért gond, ha éjjel nem tudjuk magunkat kipihenni

"Jól megfigyelhető, hogy az évekkel korábban megismert nő, mire eljut a változókorba, mennyire megváltozik - mondja Erika. Nem akarják ők a változást, a körülmények okozzák, és magukra maradnak a változások feldolgozásának kényszerével és erről szintén keveset beszélünk. Csak azt tudom tanácsolni, hogy bármiféle panaszunk van, arról beszéljünk nyíltan és merjünk segítséget kérni, mert ha nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi zavar a legjobban a klimaxban, akkor nehéz támogatást nyújtani. A tüneteket nem kell és nem is szabad eltűrni, meg kell találni azokat a praktikákat, saját megoldásokat, amikkel túl tudunk esni a klimaxos éveken."

Az adásban szó lesz arról is, hogy hogyan viseled el, amikor egy másik arc néz rád vissza a tükörből. Megbeszéljük, mi az LH és az FSH, hol termelődik, mi köze van a hormonális ingadozáshoz és az értékei miért jelzésértékűek. Szó lesz arról is, hogy mi a helyzet azokkal a nőkkel, aki fogamzásgátlót szedtek, változik- e az ő menopauzájuk lefolyása. Életbevágóan fontos tudni, hogy miért nem vagyunk védettek a szív- és érrendszeri betegségek ellen, amikor bekövetkezik a menopauza. És elmondjuk, melyek azok a kritikus betegségek, amelyek sokkal nagyobb eséllyel következnek be a klimaxos években.

A helloklimax® program életmódcsatornájának első adásában Dr. Cseh Erika nőgyógyásszal beszélget Ferencz Gabi műsorvezető.



Fontos! Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page