top of page
  • Szerző képeNagy Éva

Hogyan készülj a matek érettségire?

Sok diák felteszi magában ezt a kérdést, különösen most az érettségi előtti hónapokban. Pedig a matek érettségire nem csak néhány hónapot, hetet kell készülni. Talán fel sem tűnik, hogy gyakrolatilag 12 évig készül mindenki a matek érettségire.



Azt sokan megtapasztalták már, különösen azok akik 2005 után érettségiztek, hogy a matek érettésgire máshogyan kell készülni, mint a többi tantárgyból a vizsgára. Természetesen ez a tantárgy jellegéből adódik, illetve a vizsgakövetelményekből.

 

A matek gyakorlati tantárgy, és az érettségin is az elméleti tudás gyakorlati alkalmazására kíváncsiak. Gyakorlatot szerezni pedig tudjuk, hogy nem megy egyik napról a másikra, ahhoz idő kell. Meg kell tanulni önállóan problémákat megoldani, mert matekból az írásbelin nincs bemagolható tétel, itt minden feladata más és más, mindegyikben van egy kis csavar.


Lehet egyáltalán készülni a matek érettségire?

Ha korábban nem a feladatmegoldásra összpontosítva készültél a matek dolgozatokra, érettségire, akkor most teljesen új módszert kell bevezetned és alkalmaznod. Biztos igaz rád, hogy valahol valamikor nagyon elakadtál, egy bizonyos információ nagyon nincs meg, és így nem tudsz rá építeni. Így egy bizonyos részterület vagy akár több is számodra homályos, kevésbé vagy egyáltalán nem érthető. Ebben az esetben már sokkal nehezebb dolgod van az matek érettségire felkészüléskor. Ha tudod, hogy melyik ez a rész, akkor ezt a részt kell pótolni.


A blogbejegyzés többi részében Nagy Éva középiskolai matektanárnő azt szedte össze, hogyan célszerű készülni az érettségira matekból függetlenül attól, hogy korábban mennyire ment a matek.


Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page