top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Gyanús a párom, biztosan megcsal!

Egy anya a net népétől kér tanácsot arra vonatkozóan, hogy megcsalja-e a férje. A gyanúját az keltette fel, hogy most, hogy a férj a karantén után visszatérni készül a munkahelyére, ismét elkezdte borotválni az intim tájékát, amit a home-office alatt soha nem tett. A nő gyanúja szerint egy másik nő lehet a dologban.

De előfordulhat fordított helyzet is, amikor a férj gyanakvását kelti fel az, ha nőnél humán papillómavírus-, azaz HPV-fertőzés igazolódik. Megalapozott-e a gyanú?

 

Egy „paranoiás” anya a Netmums oldalán osztotta meg félelmeit azzal kapcsolatban, hogy kell-e attól félnie, hogy egy harmadik személy, nevezetesen egy női vetélytárs lépett be a kapcsolatukba. A piros lámpát az kapcsolta fel a fejében, hogy bár korábban a férje hathetente borotválta magát „ott lenn”, most, hogy a home-office után visszatér az irodába, ehhez a szokásához is visszatért, noha a karantén alatt egyáltalán nem törődött ezzel.


Az ötgyerekes anya azt kérdezte, hogy alaptalan-e, ha ebből arra következtet, hogy a férjének van valakije.

„Hétfőn bejelentette, hogy a főnöke azt kérte, hogy ismét az irodában dolgozzon. A járványhelyzet miatt még csökkentett létszámban dolgoznak, egyszerre csak ketten lesznek az irodában. Ez a férjem esetében azt jelenti, hogy délelőtt egy kolléganőjével lesz kettesben, míg délután egy másikkal”

– írta. A kommentszekcióban azt is kifejtette, hogy a gyanakvása nem alaptalan abból a szempontból, hogy a férje már 7-8 éve közelebbi kapcsolatba került az egyik kolléganőjével.


Az affér úgy derült ki, hogy bár a férj azt állította, hogy egy férfi kollégájával sms-eznek annyit, az egyik, szexuális tartalmú üzenetből kiderült, hogy egy kolléganő van a dologban.


A vélemények természetesen megoszlottak a kérdésben. Voltak, akik szerint teljesen ártatlan dolog, ha valaki az otthonlét ideje alatt „ellustul”, és nem foglalkozik ilyenekkel, bár ebben senki nem lehet egészen biztos. Más nagyon jóindulatúan állt a helyzethez, amikor azt írta, hogy talán a munkába járáshoz használt, az otthoninál kevésbé laza ruházat kényelmesebb borotválkozás után. A harmadik kommentelő szerint lehet, hogy a férfinak semmi rejtegetni valója nincs, de semmi nincs abban, ha a nő egyenesen rákérdez.


Nem tudom, mi lett a történet vége, de az biztos, hogy a házastársak gyanúját sok minden felkeltheti, hogy talán nem őszinte hozzá a párja. Például egy pozitív HPV-szűrési eredmény elég lehet ahhoz, hogy a fenti helyzetnek az ellentéte álljon elő: a férfi gyanakodjon, hogy a felesége mással csalja.

Pozitív lett a HPV-tesztem... talán megcsalt a párom?

Mára már bizonyított tény, hogy a méhnyakrák kialakulásában alapvető szerepet játszik a humán papillómavírus. Márpedig ha a nemi szervek bármilyen megbetegedésének kialakulásában fertőzés játszik közre, óhatatlanul felütheti a fejét a gyanakvás a mégoly stabilnak tűnő párkapcsolatokban: Talán a partneremtől kaptam el? Talán van valakije, aki megfertőzte? Lássuk, hogy a HPV-fertőzés valóban a partnerkapcsolati hűtlenség bizonyítékaként értékelhető-e!

35 éves vagyok, 5 éve élek stabil párkapcsolatban a szerelmemmel. Most voltam nőgyógyásznál, P3 lett a citológiám, pedig legutóbb még csak P1 szerepelt a leletemben. Az orvosom HPV-szűrést is végzett, ami pozitív lett. Ezt pedig csak a páromtól kaphattam el, hiszen csak vele vagyok intim kapcsolatban. A páromnak viszont biztosan van valakije, különben honnan származna a vírus?

– írta valaki.


A kérdés megválaszolásához vegyünk sorra néhány tévhitet a humán papillomavírussal (HPV) kapcsolatosan! Az Intima cikke előbb sorra veszi a tévhiteket, és a végére érve kiderül majd, hogy a pozitív HPV-teszt önmagában nem ok arra, hogy bárki is a válóperes bíróhoz rohanjon.

A cikkben megtalálod a választ is az alcímben feltett kérdésre.

Fotó: Shutterstock


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikóradiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

HPV-vel kapcsolatos további tartalmakért ide kattints!


0 hozzászólás
bottom of page