Search Results

  Blogbejegyzések (26)
  • Hatásos és biztonságos, a szülők mégis félnek tőle. Mi az?

   Több mint egy évtized kutatásai és tapasztalatai bizonyítják, hogy a védőoltás biztonsággal megóv bennünket a humán papillómavírus (HPV) rákokozó törzsei ellen, a szülők továbbra is bizalmatlanok a vakcinával szemben. A HPV elleni vakcinával kapcsolatos félelmek és idegenkedés felmérésére egy 2017 és 2018 között végzett vizsgálat adatait tekintették át, melyben több mint 82 000 amerikai tinédzser vett részt. Ráadásul a mostani vizsgálat válaszaiból az is kiderült, hogy a gyermekeinek a védőoltás beadatását eddig megtagadó szülők körülbelül fele a jövőben sem kívánja megváltoztatni a döntését, azaz később sem fogja beadatni gyermekének a HPV elleni vakcinát. Az Anyás-Apáson itt olvashatsz a HPV-ről és a HPV elleni védőoltásról. Forrás: The Lancet Public Health #hpv #human_papillomavirus #vakcina #vedooltas Szerző: Dr.

  • HPV: nem csak lányok és nem csak méhnyakrák

   Egyre több országban működik szervezett HPV-oltási program. Különösen fiatal korban kellően erős az immunvédekezés ahhoz, hogy a HPV-t elpusztítsa. Az is egyre inkább közismert tény, hogy a betegségek kialakulásáért elsősorban a HPV úgynevezett nagy kockázatú altípusai tehetők felelőssé, melyek közül is külön kiemelendő a HPV-16 és a HPV-18. #hpv #fiuk #garatrak Szerző: Dr. Az Anyás-Apás HPV-vel foglalkozó korábbi cikkeiért ide kattints!

  • A HPV vetélést és koraszülést is okozhat

   Azonban egyre többen bizonyítékunk arra nézve is, hogy a HPV más problémákat is okozhat. Kérj HPV-szűrést is! A HPV-ről már nagyon sokszor szó esett itt az Anyás-Apáson. Arról is olvashattál már, hogy a HPV egy meglehetősen elterjedt vírus. A HPV-szűrés előnye a hagyományos méhnyakszűréssel szemben, hogy míg az utóbbi már csak a HPV jelenlétében létrejött rákos vagy rákelőző állapotot mutatja ki, addig a HPV-szűrés a vírus jelenlétét már akár olyan korán, amikor a HPV már bejutott a szervezetbe, de ott kóros elváltozást még nem okozott.

  Összes megtekintése

© 2019 Anyás-Apás