top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Gender reveal, avagy amikor a bababáró buli váláshoz vezet

Manapság egyre népszerűbben az angolul gender revealnek nevezett családi-baráti összejövetelek, melyet lenne magyarra fordítani. Bár leginkább talán babaváró buliknak szokták nevezni, de az angol elnevezés jobban visszaadja a lényegét. A babaváró buli ugyanis az az alkalom, amikor a leendő szülők az ismerősök tudomására hozzák, hogy kisfiú vagy kislány érkezése várható-e.

Az alábbi történetben azonban a babaváró buli nem várt fordulatot vett, felnyitotta a leendő anyuka szemét, ami akár váláshoz is vezethet. A történet végén néhány videót hoztam ötletekről a baba nemének nyilvánosságra hozatalára. Vannak benne jól és kevésbé jól sikerültek is.

 

A baba nemét felfedő parti akár azt is jelentheti a leendő szülők számára, hogy ekkor fogják fel igazán és kézzel foghatóan, hogy nemsookára szülők lesznek. Egy leendő apuka számára azonban kínos eredménnyel zárult a parti.


A férfi a neten osztotta meg történetüket, melyben férfi elmagyarázta, hogy ő és a felesége sosem terveztek gyermeket, de amikor a nő mégis teherbe esett, úgy döntöttek, megtartják a babát – annak ellenére, hogy a férfi nem volt "a legboldogabb" a döntéstől. És mivel a férfinak még mindig voltak fenntartásai az apává válással kapcsolatban, közel sem volt olyan "elragadtatott", mint a felesége, amikor eljött az idő, hogy megtudják gyermekük nemét. A férfi bevallotta, hogy nem tudta átvenni a feéesége "pörgését" a partin, ezért a vendégek távoztával a nő azzal vádolta meg, hogy "zavarba hozta" őt a szeretteik előtt.

"A feleségem hét hónapos terhes. Teljesen váratlanul ért, mivel rendszeresen szedett fogamzásgátlót. Eredetileg úgy terveztük, hogy nem vállalunk gyereket, de a feleségem az első ultrahangvizsgálat után meggondolta magát. Tiszteletben tartottam a döntését, még ha nem is örültem neki igazán. Már eleve nem voltam elragadtatva attól a gondolattól, hogy babaváró bulit szervezzünk, hiszen nem is akartam ezt a gyereket. Ennek ellenére mégis részt vettem. Amikor kiderült a baba neme, mindenki ujjongott, köztük a feleségem is. Odajött hozzám, hogy megöleljen, és én viszonoztam is az ölelését, de talán kevésbé lelkesem. Megütközve nézett rám, de aztán úgy tűnt, hogy túllépett a dolgon. Amikor vége volt, és mindenki elment, nekem esett. Azzal vádolt, hogy zavarba hoztam őt a családja előtt, és a legkevesebb, amit tehettem volna, hogy úgy teszek, mintha érdekelne és örülnék neki. Mondtam neki, hogy nem igazán látom értelmét annak, hogy csak a baba neme miatt bulit rendezzek, de mivel ő annyira akarta, így beleegyeztem. Azt mondta, hogy megérti, hogy nem igazán akarok gyereket, de mivel már majdnem itt a baba, talán ideje lenne változtatnom a hozzáállásomon."

A leendő anyuka elismerte, hogy a babaváró bulival az volt az egyik titkolt célja, hogy talán így könnyebben megbarátkozik a férje az apaság gondolatával. A férfi azonban azt válaszolta, hogy ez neki nem megy egyik percről a másikra, és a feleségének tiszteletben kellene tartania, hogy neki ehhez több időre van szüksége.


A bejegyzéshez kommentelők arra biztatták a férfit, hogy próbáljon meg terápiára járni, mielőtt a gyermeke megérkezik, hogy biztonságos környezetben dolgozhassa fel az érzelmeit, és ha ez nem működik, akkor fontolja meg a válást, mivel szerintük aggódnak, hogy "neheztelni" fog a gyermekére, amikor megszületik.


Egy kommentelő ezt írta:

"Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de hacsak nem vagy biztos benne, hogy össze tudod szedni magad a baba megszületéséig, szerintem meg kellene fontolnod a válást. Ha a gyermek életének nagy részében attól a haragtól fogsz fortyogni, hogy te nem ezt akartad, az minden érintett számára szörnyű lesz."

Megint másnak ez a véleménye:

"Nem baj, ha ki vagy borulva, de haúgy döntöttél, hogy mégis belevágsz ebbe, minál hamarább meg kell találnod a módját, hogy megbékélj vele - ideális esetben még a gyerek érkezése előtt, hogy a lehető legteljesebb és legjobb módon tudd nevelni a gyermekedet."

Néhány gender reveal tipp, sikerültek és kevésbé sikerültek egyaránt:





Ezek is érdekelhetnek:









Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page