top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Csinálj valamit a gyerekeddel, pihenni szeretnénk!

A jószomszédi együttélés nem mindig könnyű és súrlódásoktól mentes. Különösen sok súrlódásra adhat okot egy síró baba, hiszen ő értelemszerűen sírással kommunikál, a szomszédok szintén érthető módon pihenni szeretnének éjszaka, a falak vastagsága pedig igen változó lehet.

Mit lehet ilyenkor tenni? A tolerancia és az empátia mindenesetre sokat segít. (Egy hasonló esetről már korábban írtunk.)

 

Egy anyuka a neten osztotta meg az egyik szomszédja passzív-agresszív levelét arról, mennyire zavarja őket a baba sírása. Hogy pontosan melyik szomszéd volt ez, az talán sose derül ki, hiszen a levél – ahogyan az ilyen levelek lenni szoktak – névtelenül íródott. A levélben az ismeretlen szomszéd arra kérte az anyukát, csináljon valamit a baba „nagyon zavaró sírásával”. Az anyuka viszont úgy érezte, hogy 15 hónapos kisfia „elég szilárd alvási rutint” alakított ki, ám az elégedetlen szomszédnak erről egészen már volt a véleménye.

Az anyuka egy mamaoldalon osztott meg egy fényképet a kinyomtatott levélről, mielőtt válaszolt a vádakra.


A Kidspot beszámolója szerint az üzenetben ez állt:

„Kérem, hogy 6 hosszú hónap után találjanak végre valami megoldást a már kora reggeltől megkezdődő babasírásra. Nekünk is ugyanúgy szükségünk van a pihenésre, mint bárki másnak. Biztosak vagyunk benne, hogy a közelebbi szomszédaik ugyanezzel a problémával küzdenek.”

Az anyuka szerint a fia az éjszaka nagy részét általában átalussza, miután este fél nyolc körül lefektették – egyszer ébred fel etetésre hajnali három vagy négy órakor, ha éhes, majd körülbelül reggel hétig alszik. Azt azonban elismerte, hogy a héten betegség miatt a szokásosnál többet sírt.

„Voltunk már orvosnál, kapott gyógyszert és sóoldatos spray-t, és orrszívót is használok, hogy kitisztítsam az orrát – amikor ezek közül bármelyiket használja, utálja, torka szakadtából sír, de tudom, hogy ez szükséges a gyógyulásához”

– magyarázta.


Ennek ellenére frusztrált volt a névtelen levél miatt, és megkérdőjelezte a levélíró jó szándékát. Azt is elmondta, hogy azt fontolgatja, hogy megtorlásként füldugókat tűz ki a ház hirdetőtáblájára – amire a kommentelők is biztatták. Egyikük szerint javasolnia kellene a szomszédnak, hogy költözzenek el, többen pedig megnyugtatták, hogy nincs miért bocsánatot kérnie. A legtöbb kommentelő egyetértett abba, hogy önző viselkedés az, amit a szomszéd tanúsít.


0 hozzászólás
bottom of page