top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Csakazértis: „Nálam a megoldás a natúrkozmetikumok és az önelfogadás kettőse lett”

Frissítve: 2021. nov. 16.

Vállalkozni, új dologba vágni a fejszét mindig bátor vállalkozás, és még nagyobb bátorság szükséges hozzá akkor, ha mindezt nehezített terepen, betegséggel élve kell meg lépni. Az Anyás-Apás új sorozatában, a Csakazértisben fantasztikus nőket, anyákat, feleségeket ismerhettek meg, akik azt vallják, hogy egy betegség önmagában nem ok arra, hogy feladják az álmaikat.

A sorozat következő részében Pataki Edina, a Skatulya natúrkozmetikumok megálmodója mutatkozik be. A cikk végén megtalálod Edina összes elérhetőségét, ha felkeltették az érdeklődésedet a termékei.

 

Mutasd be magad egy kicsit: hol élsz, mivel foglalkozol?

Pataki Edina vagyok, Cegléden élek, három gyerkőc anyukája vagyok. A környezet- és természetvédelem, a közösséghez való tartozás valahogyan mindig is kapcsolódott a mindennapjaimhoz, már egészen kicsi korom óta. Újságírónak és vidékfejlesztési agrármérnöknek tanultam, jelenleg is a környezetvédelem terén dolgozom. A vállalkozásom egészen új, november 10-én nyitotta meg a kapuit.


Hogyan derült ki a betegséged?

Gyermekkorom óta ekcémával küzdöm. A nyolcvanas években születettek számára még folyamatos megoldásként kínálták a szteroid alapú krémeket. Persze akkoriban fel sem merült, hogy lehet ezt máshogyan is, hogy lehet úgy, hogy azzal nem okozok kárt magamnak. Gyakorlatilag az első gyermekünk születésekor eszméltem fel rá, hogy ha az ő bőrére természetes kozmetikumot keresek, akkor jó eséllyel a saját problémáimra is megtalálom a választ. És így indult el a natúrkozmetikumok iránti szerelem. Jó volt megtapasztalni azt, hogy természetes összetevőkkel is van az a makacs ekcéma, ami kezelhető.


Persze vallom azt, hogy mint minden betegségnek, úgy az ekcémának is háttértámogatója a lelki egyensúly felborulása. Ez a betegség gyakorlatilag ördögi körré is válhat: ha „rossz passzban” vagyok, előjön az ekcémám, ha pedig már előjött az ekcémám, attól lelkileg sem leszek a topon. Hiszen akinek látható helyen van bőrbetegsége, az tudja, mennyire romboló hatással lehet a nap minden percében egy bőrbaj. Nálam a megoldás a natúrkozmetikumok, illetve az önelfogadás kettőse lett. Persze most sem minden tökéletes, én is tanulom még a folyamatokat.

Hogyan jött a natúrkozmetikumok ötlete? A betegség hozta, vagy enélkül is ezt a célt tűzted volna magad elé?

A „Skatulya – a natúrkozmetikumok színtere” az én önismereti utamnak is nevezhető. Ez az a bizonyos, amikor kilépsz a komfortzónából és kezded megérteni, miről is beszélnek mások. Az ötlet vagy hívhatjuk álomnak is, a saját esetemből indult, aztán egy kis kutatómunkát végezve láttam azt, hogy hazánkban is igen gyakori a bőrbetegségben szenvedők száma.

Szóval ez az ötlet lassan 5 éve indult, és hosszú volt, míg eljutottunk a nyitásig. Sokat ötleteltünk a családdal, hogyan és miként kellene, készítettünk terveket, számoltunk sokat. És bizony volt úgy párszor, mikor azt mondtam, hagyjuk az egészet. Sokszor elfáradtunk benne és sokszor jártunk a felhők felett, de elhagyni sosem tudtam. Ezért is gondolom azt, hogy nekem ezt muszáj volt elindítanom. Ha nem is lesz jövedelmező vállalkozás, ha csak egy kis része lesz az életemnek, tudom, hogy azt, amit általa megélek (mind a mélységek, mind a magasságok), attól leszek én az, aki mindig is szerettem volna lenni.


Milyen bőrproblémákra kínáltok megoldást?

A „Skatulya – a natúrkozmetikumok színtere” megtalálható a skatulyaplacc.hu oldalon. Egyedisége abban rejlik, hogy nem csupán egy webáruház, hanem társadalmi felelősséget is vállal a környezetvédelemért, illetve az önbecsülés, önelfogadás témaköréért. És ezt nemcsak kampányszerűen. Folyamatosan kínálunk olyan megoldásokat, ami út lehet ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat.

A skatulyaplacc.hu oldalon 11 skatulyából választhatunk. Küzdhetünk ekcémával, aknéval, száraz és érzékeny bőrrel vagy a ráncokkal, biztosan találunk olyan kategóriát, ami a bőrünknek megfelelő. Ha megtaláltuk a számunkra ideális csomagot, választhatunk az árkategóriák között is. Ha van olyan hónap, amikor nem szárnyalunk anyagilag, akkor válasszuk a bronz csomagot. Ha megtehetjük, válasszuk az ezüst vagy arany kategóriát. A rendelések minden hónap 10. és 15. között adhatók le. És hogy mi is található a skatulyákban? Egy-egy skatulya az adott bőrtípusra több hazai natúrkozmetikum-készítő által előállított termékeit tartalmazza. Jelenleg nyolc natúrkozmetikum-készítő partnerünk van, de a lista folyamatosan bővül.


És hogy miért érdemes tőlünk vásárolni? A natúrkozmetikumok bármilyen bőrprobléma esetén megoldást jelenthetnek, azonban ahogy különbözőek vagyunk, úgy természetes az is, hogy a bőrünknek más-más termékcsaládok válnak be. A skatulyaplacc.hu oldalon lehetőség nyílik arra, hogy egy skatulyából több hazai készítő termékeit is kipróbálhassuk úgy, hogy még postaköltséget sem kell fizetnünk. Azokat a vásárlóinkat pedig, akik érdeklődnek a környezetvédelem és az önelfogadás témája iránt, várjuk zárt csoportunkban, ahol kérdéseket tehetnek fel, akár a kozmetikumokról, vagy az utóbb felsorolt kérdéskörökben.


Fotók: Pataki Edina


Ha felkeltették érdeklődésedet a problémás bőrre (is) megfelelő natúrkozmetikumok, akkor kattints a Skatulyaplacc oldalára vagy Facebook-oldalára, de az Instagramon is megtalálod őket @skatulyaplacc néven!


Ha te is betegség mellett vállalkozol vagy valósítod meg önmagadat, írj bemutatkozó levelet az info@anyasapas.hu email címre. Szívesen segítek neked abban, hogy minél többen megismerjenek téged és vállalkozásodat.


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


További csakazértis történeteket itt olvashatsz:


bottom of page