top of page
  • Szerző képeVendégszerző

Borral és fehérneművel csábított a pedofil férfi

Frissítve: 2023. okt. 9.

Az alábbi történet Nagy-Britanniában történt, de történhetett volna bárhol, akár nálunk is. Azért tartottam fontosnak, hogy írjak róla, mert a kiskorúak szexuális bántalmazásának szinte minden ismérvét felvonultatja. Kezdve attól, hogy a szexuális ragadozó barátként tünteti fel magát kiskorú áldozata szemében, amitől a kislány kiválasztottnak, különlegesnek érezheti magát, azon keresztül, hogy a tényleges életkoránál fiatalabbnak hazudja magát, és úgy intézi, hogy kettejük viszonya az ő „édes” titkuk legyen, amiről a szülők nem tudnak. Egészen addig, hogy amikor kiderül, ki is ő valójában, az áldozat becsapva, elárulva érzi magát, és elbizonytalanodik saját magában.

Ha kislányod van, ülj le vele, mutasd meg neki ezt a történetet, és beszéljétek meg, mi az, amire nagyon kell figyelnie, és melyek azok a jelek, amikor feltétlenül felnőtt segítségét kell kérnie!

 

A 32 éves Eric Pascual egy 13 éves kislányt igyekezett elcsábítani. Szexre hívta, rendszeresen itallal kínálta és alsóneműket vásárolt számára. Reményei szerint egy szállodába is elcsalta volna, ahol szexuális kapcsolatot akart létesíteni vele. Szerencsére a lány apja megtudta, hogy a lányt egy idősebb férfival látták a városban, és Pascualt letartóztatták, így ma már a liverpooli bíróságon kell számot adnia tetteiről. A rendőrségi nyomozás során az is kiderült, hogy nem a 13 éves lány volt a férfi egyetlen kiszemeltje, hiszen azzal szórakozott, hogy a buszon iskolás lányokat igyekezett lefilmezni a szoknyájuk alá dugott kamerával.


A bíróságon az ügyész vádbeszédében kitért arra, hogy a férfi kezdetben azt állította, hogy 21 éves, a lány pedig 19 évesnek mondta magát. A valójában 32 éves férfi „egy éjszakai szórakozás alkalmával” találkozott 13 éves áldozatával a városközpontban – áll a bírósági dokumentumokban. A lány másnap egy Snapchat-üzenetben közölte vele a férfival a valódi életkorát, de a pedofil férfi ettől függetlenül többször is elment, hogy találkozzon vele. Arra bátorította a lányt, hogy ehhez „osonjon ki” otthonról.


Egy alkalommal Pascual vett neki egy üveg rozé bort, amit együtt ittak meg egy parkban. Ezután a férfi fizette, hogy a lány taxival menjen haza. Egy másik találkozás alkalmával pedig együtt dartsoztak egy bárban – ám a személyzet ott megtagadta, hogy alkoholtartalmú koktélt szolgáljon fel nekik Máskor a férfi csipkés melltartóval ajándékozta meg kislány, majd azt kérte, hogy küldött neki egy képet magáról fehérneműben, majd amikor megkapta, azt válaszolta rá, hogy a kislány „jobban nézne ki” ruha nélkül.


Letartóztatása után a rendőrök 15 képet és 16 videót fedeztek fel a telefonján, melyeket buszon utazó iskolás lányokról készített, a szoknyájuk alá alulról felfelé filmezve. Az így lefotózott gyerekeket azóta sem sikerült azonosítani.


Áldozata bátran kiállt a bíróság elé és felolvasta a vallomását, amiben elmondja, milyen hatással volt rá, amit a férfi tett vele:

„Barátként tüntette fel magát, emiatt különlegesnek éreztem magam, és úgy éreztem, hogy fontos vagyok neki. De rá kellett döbbenjek, hogy csak színjáték volt az egész. Becsapva érzem magam. Remélem, hogy a börtönben ráébred majd, milyen rosszat tett velem, és talán megváltozik.”

A férfit 4 év 4 hónap börtönre ítélte a bíróság. A bíró az ítéletben hangsúlyozta, hogy amit a férfi tett, az pedofil bűncselekmény volt:

„Ez nyilvánvaló abból is, hogy ahogyan a buszon utazó lányokat lefotózta. Ezeket a fényképeket szexuális kielégülés céljából készítette és tartotta meg.”

A nyomozást vezető rendőr az ítélethirdetést követően ezt mondta:

„Remélem, hogy ez az ítélet más áldozatokat is arra ösztönöz, hogy jelentkezzenek és tegyenek feljelentést az őket ért szexuális bűncselekmények miatt. Bízzanak bennünk, bízzanak a rendőrségben, hogy komolyan vesszük a bejelentéseket és mindent megteszünk, hogy az elkövetők bíróság elé kerülnek, hogy megfizessenek bűneikért. Bárki, aki szexuális bűncselekmény áldozatává vált, vagy aggódik egy ismerőse biztonságáért, vagy gyanítja, hogy valaki ilyen bűncselekményt követett el, jelentkezzen és beszéljen velünk.”

Ezek is érdekelhetnek:


0 hozzászólás
bottom of page