top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Babák a víz alatt – egy különleges fotósorozat ürügyén

Mutatok egy fotósorozatot. A víz alatt felvételek egészen különlegesek, hiszen babaúszás közben készültek. A csecsemők születésüktől fogva jól elboldogulnak a vízben, hiszen rendelkeznek azzal a reflexszel, mely segíti őket lélegzetük visszatartásában a víz alatt.

De mielőtt gyönyörködni kezdesz a valóban kivételesen izgalmas és cuki fotókban, fusd végig gyorsan az Anyás-Apás korábbi cikkei között az úszástanulás fontosságáról.

 

„A csecsemők születésüktől fogva tudnak úszni, mivel rendelkeznek azzal a reflexszel, ami segítségével képesek visszatartani a lélegzetüket. Nagyon otthonosan mozognak a víz alatt, hiszen olyan számukra, mintha újra az anyaméhben lennének”

– mondja 42 éves sheffieldi Lucy Ray, a Starfish Underwater Photography fotóügynökség alapítója és vezetője, aki egy helyi úszóiskolában készít víz alatti felvételeket a babaúszáson részt vevő babákról. Azt is elárulta, hogy nem is olyan könnyű feladat a különleges felvételek elkészítése, hiszen a csecsemők a víz alatt is képesek váratlan irányba fordulni és mozogni. Úgy látja, hogy azokról a 5 és 12 hónapos kor közötti babákról születnek a legjobb fotók, akik már legalább fél éve részt vesznek a babaúszáson, hiszen eddigre már egészen komfortosan érzik magukat a

„Imádom a babák arckifejezését, amikor a víz alatt vannak. Az emberek mindig kérdezgetik, hogy ezek a fotók valóban a víz alatt készültek-e.”

És akkor most jöjjön a különleges fotógaléria! (A fotók a kis képekre kattintva nagyíthatók.)



Forrás, fotók: Starfish Underwater Photography


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


bottom of page