top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

A kislányom is mellettem volt a szülőkádban

Egy anya szokatlan fotósorozatot tett közzé a neten. Korábbi kórházi szülése után valami mást, valami meghittebbet szeretett volna. Otthon szült, kádban, és a kádban mellette volt négyéves kislánya is, aki így egészen közelről, premierplánban követhette nyomon a történéseket.


Az anya azt mondja, hogy ez egyedülálló lehetőség volt arra, hogy mindennél szorosabbra kösse kapcsolatát nagyobb gyermekével.

 

Egy anya, bizonyos April Wild úgy döntött, hogy harmadik szülésénél szabad szülést szeretne, otthoni meghitt körülmények között. Első gyermekét kórházban hozta világra, a másodikat már otthon, és a harmadiknál úgy döntött, emeli a tétet: nyugodt szülést tervezett otthoni meghitt körülmények között, ahol csak legközelebbi családtagjai és a dúla van mellette – no és persze egy fotóst is meghívott a nagy eseményre, máskülönben hogyan születhettek volna meg azok a fotók, melyeket a szülés után legott megosztott a neten?

A szülés a 41. héten indult be, és amikor megindult, April minden tervezett módszert bevetett a reflexológiától a hipnoszülésen át a jógáig. De nemcsak azokat a módszereket tervezte el jó előre, melyek a szülést könnyebbé és megismételhetetlen élménnyé varázsolják, hanem azt is, hogy négyéves lánya is egészen közel, egyenesen a szülőkádból figyelheti az eseményeket. Így amikor az események beindultak, cuki virágos fürdőruhájában bemászott mellé a szülőkádba négyéves nagyobb gyermeke is.

„A kislányom is mellettem volt, neki is volt saját labdája, és mindvégig utánozta, amit én csináltam” – mesélte később az anya.

Ám nemcsak tétlen szemlélőként volt jelen a kislány, hanem mindenben segített is az édesanyának, amiben csak tudott.

„A legjobb segítség volt a szülésnél, akit csak el tudok képzelni. Amikor a kisfiam kibújt, a lányom kinyújtotta a kezét és ő is megfogta” – mondta a nő.

Úgy véli, hogy a közös szülés gyönyörű alkalom volt arra, hogy még szorosabb legyen a kapocs közte és nagyobbik lánya között.

És természetesen a hihetetlen és egyedülálló fotók is elkészültek a meghitt szülésről – az előrelátóan leszervezett profi fotósnak köszönhetően.


A történet minősítése és megítélése helyett nézegessünk inkább fotókat, nyilván mindenki nagyon különbözőképpen látja az igazán közös otthonszülés ötletét. Kattints a galériára!


Fotók: Badass Photo

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


Az Anyás-Apás otthonszüléssel kapcsolatos korábbi cikkeiért ide kattints!


0 hozzászólás
bottom of page