Search Results

626 találat

  Blogbejegyzések (624)
  • Fél kilót sem nyomott, mégis túlélte – a korababák hősiessége

   És mert ma a koraszülésről szeretnék beszélni. Amikor a baba vagy nagyon korán, vagy nagyon piciként érkezik Definíció szerint koraszülésről akkor beszélünk, ha a baba a – normális 40. hét helyett – a 37. hét előtt érkezik és/vagy a születési súlya nem éri el a 2500 grammot. ezen belül is vannak azonban további alkategóriák: a 28. és 32. hét közötti szülés nagyon korai koraszülésnek, míg a 28. hét előtti szülés extrém korai koraszülésnek minősül. Egyedül, 16 évesen korababát szültem a karantén alatt A WHO azért tartja nagyon fontosnak a koraszülés elleni harcot, mivel a koraszülés az esetek háromnegyedében olyan okra vezethető vissza, mely megfelelő beavatkozásokkal megelőzhető. Ezek is érdekelhetnek: A HPV vetélést és koraszülést is okozhat A koraszülötteknek sincs helyük a Facebookon Elhagyhatta a kórházat a világ legkisebb újszülöttje Korababa és intenzíves nővér nagy találkozása 28 év után A HPV ellen védőoltás a korababák számát is csökkentheti Gyorsan jött? A szülés márpedig nem lóverseny!

  • A HPV vetélést és koraszülést is okozhat

   Egy közelmúltban megjelent cikk szerint jelenléte összefüggésbe hozható a vetélések és koraszülések gyakoribb előfordulásával is. A The Journal of Infectious Diseases (Fertőző Betegségek Lapja) című szaklapban nemrégiben jelent meg egy cikk arról, hogy a humán papillomavírus (HPV) várandósoknál fokozhatja a vetélések és koraszülések kockázatát. A szerzők 38 korábbi vizsgálat eredményeit tekintették át, és az adatok összegzett elemzése arra utalt, hogy HPV-fertőzött nők terhességében kétszer akkora az esély a magzatburok korai megrepedésére, mint nem fertőzött anyák esetén, és 50 százalékkal nagyobb a koraszülések rizikója is. A szerzők ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a HPV-fertőzés és a kedvezőtlen szülészeti kimenetelek (vetélés, koraszülés, halvaszülés) között most megfigyelt összefüggések további megerősítésre szorulnak, hiszen a mostani elemzésben kisebb létszámú vizsgálatok adatait is figyelembe vették, és az egyes vizsgálatokban nem volt egységes az a módszertan, melyekkel a szülészeti szövődmények előfordulása meghatározták. Kiemelik azonban, hogy a HPV- fertőzés és a koraszülés közötti kapcsolat eléggé meggyőzőnek látszik az egyes vizsgálatokban, míg a kis születési súllyal, vetéléssel és halvaszüléssel való összefüggés egyelőre valamivel kevésbé egyértelmű.

  • Korababa és intenzíves nővér nagy találkozása 28 év után

   Huszonnyolc évvel ezelőtt egy nővér egy alig több mint 1 kilós korababa első heteit vigyázta. Egy megható történet koraszülésről, élni akarásról és nagy találkozásról. Az Anyás-Apás koraszüléssel foglalkozó cikkeiért ide kattints! Édesapja – aki azóta nyugdíjba ment a rendőrségtől – válaszként előtúrt egy réges régi fotót, melyen Vilma még pici korababaként tartja az ölében Brandont a koraszülött-intenzíven. Fotó: STANFORD CHILDREN'S HEALTH - LUCILE PACKARD CHILDREN'S HOSPITAL STANFORD #koraszules #koraszulott Szerző: Dr.

  Összes megtekintése
  Oldalak (2)
  • Orvostól szülőknek nagyszülőknek | Anyás-Apás

   Egy michigani családban nagy az öröm, mert csaknem három évtizednyi próbálkozás eredményeként tizennégy fiúgyerek után végre kislány érke... write-comment.write-a-comment Anyás-Apás date time-to-read.short-label Cukorbetegségben meghalt a hároméves kislányom Egy kislány azért nem érte meg a harmadik születésnapját, mert senki nem vette észre, hogy nem mélyen alszik, hanem cukorbeteg, ezért ege... write-comment.write-a-comment Anyás-Apás date time-to-read.short-label A mi babánk már kéthetes korában szobatiszta volt, és a tiétek? A rákbetegséget még ma is hallgatás és tabuk övezik, amiről nem szívesen beszélünk, és amit éppen ezért manapság is sok félreértés és tév... write-comment.write-a-comment Anyás-Apás date time-to-read.short-label A szülés utáni depresszió évekig tarthat A szülés utáni depressziónak már a létezése is élénk viták tárgya a közvéleményben. Write a comment Anyás-Apás szept 10 4 min Nem akartam kezembe fogni a babánkat – az apák szülés utáni depressziójáról Write a comment Anyás-Apás szept 9 3 min Fél kilót sem nyomott, mégis túlélte – a korababák hősiessége Write a comment Anyás-Apás szept 6 4 min Mániás depresszió, avagy bipoláris... – könyvajánló Write a comment Anyás-Apás szept 2 3 min Ne engedd, hogy a gyereked megkóstolja a piát! – egy apa az apás szülésről Write a comment 1 Anyás-Apás aug 17 2 min 7+7 (tév)hit a szoptatásról – itt az első 7 Write a comment 1 Anyás-Apás aug 16 5 min Becsapott a terhességi teszt – mi lehet az oka?

  Összes megtekintése

© 2019 Anyás-Apás