top of page
  • Szerző képeAnyás-Apás

Világgá mentünk két gyerekkel és egy iskolabusszal

Talán te is többször kacérkodtál a gondolattal, hogy jó lenne kilépni végre a monoton hétköznapok mókuskerekéből és valami egészen más t csinálni. Például kivenni a gyerekeket az iskolából, bepakolni az egész családot egy lakóbuszba és elindulni közösen felfedezni a világot. No, nem csak pár hétre, netán 1-2 hónapra, hanem tartósan berendezkedni egy ilyen életre.

Egy család meglépte ezt: a szülők felmondtak a munkahelyükön, eladták a házukat, és most egy tökéletes otthonná alakított iskolabusszal indultak útnak. Azt tervezik, hogy a következő időszakban a buszban élve nevelik a gyermekeiket. Én valahol titkon irigylem őket, te is?

 

A 29 éves Monica Matheson és a 35 éves Joe Bach körülbelül 3 millió forintnak megfelelő összegért vásároltak egy 12 méteres buszt, majd két gyermekükkel, az ötéves Ellie-vel és a hároméves Levivel nekiláttak az átalakításnak. Hogy miért döntöttek így? A szülők azt mondják, hogy belefáradtak a rohanó életbe, ezért egy egyszerűbb élet mellett döntöttek. Most már a Blue Bird Skoolie becenevű buszban élik az életüket. Számításaik szerint új életmódjukkal máris rengeteget spórolnak a lakbéren és a rezsiszámlákon, ráadásul két év alatt több mint 35 USA-beli államba jutottak el.


Monica szerint:

„Sosem élveztük a nagyvárosi létet, és miután a gyerekeink megszülettek, egyre inkább elegünk lett a nyüzsgésből. Eleinte megpróbáltunk csendesebb környékre költözni, hogy lassabb, nyugodtabb életmódot folytathassunk és több időt tölthessünk a gyerekekkel, de ez sem bizonyult jó megoldásnak.”

Akkor csillant fel a megoldás lehetősége, amikor az apának felajánlottak olcsón egy régi iskolabuszt, melynek minden ülése össze-vissza volt szakadva. Bár a család egy kisebb vagyont költött a teljes felújításra, a szülők szerint az új életmód hosszabb távon egy csomó pénzt takarít meg számukra, és nem utolsósorban megadja a lehetőséget egy mobilisabb életre, hogy elutazhassanak álmaik úti céljaira. A buszban mindenük megvan, amijük egy családi házban meglenne, mint például egy teljesen felszerelt konyha, zuhanyzó, WC, kényelmes ülőbútorok és egy nagy szórakoztató rendszer.

„Szeretünk távoli helyekre látogatni és a tengerparton lógni. A kedvenc helyünk a nyugati part, mert ott az emberek sokkal barátságosabbak, és nem találják túlságosan furcsának, hogy egy iskolabuszon élünk!”

Monica, aki távmunkában szépségipari termékek online értékesítésével keresi a kenyerét, otthon tanítja két gyermekét, és úgy véli, hogy az iskolabusz tanteremként is tökéletesen funkcionál.

„Sokkal könnyebb lett az otthoni tanulás, hiszen bármikor elmehetünk kirándulni egy nemzeti parkba, amikor csak akarunk. Minden nap egy nagy kaland számukra.”

Bár a négytagú család imádja új életstílusát, azt elismerik, hogy másfajta hozzáállás szükséges ehhez a mobil élethez:

„Lehet, hogy nekünk nincsenek olyan problémáink, amelyek másoknak vannak, nekünk viszont kell terveznünk, mikor hová megyünk, hol tudjuk feltölteni a víztartályt, és gondoskodnunk kell arról, hogy a busz rendben legyen.”

Neked tetszik? Szívesen belevágnál egy ilyen életbe?


Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!


0 hozzászólás
bottom of page