Anyás-Apás · 2019.09.18 22:38 · 4 perc

Vigyázhatsz a gyerekemre, ha megfelelsz a felvételin!

Egy anya előzetes teszteléshez köti annak eldöntését, kit érdemesít a családban arra, hogy vigyázhasson a kislányára. Értem én, hogy fő a biztonság, de te mit szólnál hozzá, ha valamifajta előzetes tesztelésen kellene átesned, hogy tiszta jófejségből vigyázz a csalás egyik babatagjára a szűkebb vagy tágabb rokonságból.

Az anya egy Reddit-posztban számolt be arról, hogy ha a családból felajánlja, hogy vigyáz a nő kislányára, akkor előbb egy titkos teszten kell megfelelnie.


Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!

Az természetes, hogy ha a gyerekünkről van szó, akkor maximális biztonságra törekszünk és csak olyanra hagyjuk a gyerek felügyeletét, akikben messzemenően megbízunk. Más kérdés persze, hogy a gyerek biztonságával kapcsolatos paranoiának hol van a határa. Egy anonim anyánál valahol egészen messze, egy Reddit-posztban ugyanis azt írta, hogy ha valaki felajánlja, hogy felügyel egy kicsit a babára, akkor előbb fondorlatosan egy titkos próbának teszi ki őket. és csak azok jönnek szóba gyerekfelvigyázóként a család szeme fénye mellett, akik nem bukják el ezt a vizsgát. Azt mondja, hogy ezzel az a célja, hogy csak olyanra bízza a gyerekét, akinek a felügyelete alatt teljes biztonságban tudja a babát.

„A férjemmel nemrégiben született kislányunk, és azóta mindkettőnk családjából állandóan jelentkezik valaki, hogy szívesen vigyázna a kicsire. Úgy döntöttem, hogy egy egyszerű próbának vetem alá őket az alkalmas jelöltek kiválasztására. Ilyenkor megkérem őket, hogy nézzenek rá a babára, míg én elvégzek valami dolgot a másik szobában, például összehajtogatom a vasalni valót vagy gyorsan lezuhanyozom. Néha elbukják a vizsgát, például amikor a nagyim kikapcsolta a hallókészülékét és így nem hallotta meg, hogy sír a gyerek. De mások átmennek a vizsgán, ilyenkor nyerünk magunknak egy újabb megbízható bébiszittert a családból” – írta.

Aztán elmesélte, hogy legutóbb az unokatestvérei ajánlották fel a segítségüket, amikor bablátogatóba jöttek, ezért őket is levizsgáztatta. Sajnos mindketten elbuktak a vizsgán, mert nem tudták, hogyan kell pelenkát cserélni, és az anya úgy ítélte meg, hogy nem is voltak eléggé eltökéltek, hogy elsajátítsák ezt a tudást. A titkos teszt úgy derült ki a rokonság előtt, hogy egy hónappal később, amikor az unokatestvér rákérdezett, hogy miért nem hívják soha segíteni, a gyerek apja beszámolt neki a kiválasztás furcsa feltételeiről.

Az unokatesó természetesen megütközött az eljáráson, hasonlóképpen szinte mindenki a Redditen is, aki olvasta a dolgot. Valaki azt írta, hogy ez az egész vizsgáztatósdi úgy, ahogy van, beteg ötlet. Más arra figyelmeztette az anyát, hogy nem teheti próbára a családtagokat titokban anélkül, hogy előzetesen szólna erről nekik. Voltak persze, akik hasznos és észszerű ötletnek tartották a rokonok előzetes titkos megfigyelését, mondván: „Jogod van hozzá, hogy kipróbáld azokat, akik szóba jönnek gyermekfelügyelet céljából, és ez alól a családtagok sem húzhatják ki magukat.”

Értem én, hogy a biztonság mindenek felett, én is ezen az állásponton vagyok, de számomra is szokatlan és elfogadhatatlan módja a kiválasztásnak ez a titkos tesztelősdi, hogy például az unokatesónál alapértelmezett-e, hogy tudjon pelenkázni.

#bébiszitter #reddit

Szerző: Dr. Simonfalvi Ildikó

radiológus szakorvos, orvosi szakfordító, egészségügyi szakújságíró

Ne feledd, hogy az oldalon olvasható tartalmak nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt!

Tetszett? Kövess és lájkolj a Facebookon!



Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük